- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Откривен план „Азова“: Заузети Новоазовск, а онда ка руској граници

© Sputnik / Евгений Котенко / Уђи у базу фотографијаВојници батаљона "Азов" полажу заклетву у Кијеву
Војници батаљона Азов полажу заклетву у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
Пратите нас
У једној од база неонацистичког батаљона „Азов“ (против чијих припадника је у Русији покренут кривични поступак) у Маријупољу откривен је план за опкољавање и заузимање града Новоазовск на територији ДНР а потом и излазак на границу с Русијом, рекао је за Спутњик један од припадника снага ЛНР.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према напоменама на карти, офанзива је требало да почне 8. марта.
План је детаљан: у њему су означене снаге „Азова“ у Маријупољу и околини. Стрелицама је означено кретање снага ка Новоазовску, опкољавање града, премештање ка граници. На путу ка граници, према плану, требало је да „Азовци“ брзо заузму сва остала насеља.
Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну војну операцију у циљу демилитаризације и денацификације Украјине и заштите становништва Донбаса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала