- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова одговара Немачкој: Није Русија крива за поскупљење хране, већ антируске санкције

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
Пратите нас
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова је, коментаришући изјаву министарке иностраних послова Немачке Аналене Бербок да је Русија крива за све већу глад на планети, рекла да цене расту због западних санкција против Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Цене расту због санкција које је колективни Запад увео против Русије под притиском САД. То је тако ако говоримо о директном узроку. Неразумевање овога је знак или глупости или намерног обмањивања јавности“, написала је Захарова на Телеграму.
Она је навела и да, ако се узму у обзир првобитни узроци у ширем контексту, онда је и распад државности Украјине дело колективног Запада.

„У распад Украјине су укључени, између осталог, и претходници госпође Бербок, који се нису само мешали у ситуацију у тој земљи, већ су моделирали унутрашњу и спољну политику Украјине“, подвукла је Захарова.

Раније је министарка иностраних послова Немачке изјавила да због ситуације у Украјини може наступити глобална глад на планети.
Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
РУСИЈА
Немачка: Зависност од руских енергената ћемо смањити до нуле, и то заувек
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала