- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

РТЦГ тражи појашњење од Европске радио-дифузне уније зашто је оспорено гласање жирија из Подгорице

© AP Photo / Luca BrunoКонстракта
Констракта - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
Пратите нас
Након информације обављене на сајту Евросонга, да је на другој полуфиналној вечери Пјесме Евровизије 2022. оспорено гласање жирија у шест земаља, желимо да обавијестимо јавност да смо овлашћеним представницима Европске радио-дифузне уније (ЕБУ) упутили захтјев за појашњење, наводи се у саопштењу Евровизијског тима РТЦГ.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Они су навели да је гласање у студију РТЦГ протекло у редовној процедури, а након тога уредно овјерено од стране ЕБУ, те да не виде разлог за сумњу у било какав облик нерегуларности и очекују детаљан одговор на то питање.
„Кад је ријеч о финалној вечери, као што је публика могла да примијети у директном телевизијском преносу, гласови су саопштени јавно и укус нашег жирија у највећем дијелу поклопио са распоредом земаља на коначној табели“, наводе у саопштењу.
Из Евровизијског тима РТЦГ истичу да ће о свим информацијама које на ову тему добију од организатора Евросонга 2022, јавност обавијестити у најкраћем року.
Подсјетимо, према саопштењу на сајту ЕБУ, партнер Европске радио-дифузне уније који врши мониторинг над гласањем током Евровизије указао је да су у резултатима шест земаља у којима је и Црна Гора идентификовани „одређени нерегуларни обрасци гласања“.
„ЕБУ изузетно озбиљно схвата све могуће покушаје да се манипулише гласањем на Пјесми Евровизије и има право да уклони такве гласове у складу са Званичним упутствима за гласање, без обзира на то да ли ће такви гласови вјероватно утицати на резултате и/или исход гласања“, закључује се у саопштење организатора Евровизије.
Песма Евровизије 2022. - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
РЕГИОН
Организатор Песме Евровизије дисквалификовао црногорски жири
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала