- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Шкоти и млади Британци неће монархију

© AP Photo / Ben StansallПринц Чарлс у британском парламенту уместо краљице Елизабете
Принц Чарлс у британском парламенту уместо краљице Елизабете - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
Пратите нас
Мање од половине грађана Шкотске подржава монархију, показало је ново истраживање.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Готово 60 одсто грађана Велике Британије сматра да би та земља требало да остане монархија, док је тек 25 одсто мишљења како би крај владавине краљице Елизабете био одговарајући тренутак за прелазак у републику. Велика већина, чак 85 одсто, верује да ће Британија и даље остати монархија.
Међутим, истраживање које је спровела невладина организација „Бритиш фјучур“, открива да тек 45 одсто грађана Шкотске жели да задржи монархију као државно уређење. Крај владавине краљице Елизабете као прави тренутак за прелазак на републику види 36 одсто Шкота, док 19 одсто на то питање не жели или не зна да одговори, преноси Гардијан.
Подршка монархији слаба је и међу младим људима и етничким мањинама широм Британије, открива истраживање. Само 40 одсто грађана између 18 и 24 године је за задржавање круне, док је за то тек 37 одсто мањина.
Резултати истраживања долазе у тренутку који је од суштинске важности за британску монархију, будући да принц Чарлс преузима све више важних јавних дужности од краљице Елизабете. Тако је он недавно одржао говор на званичном почетку заседања британског парламента, будући да краљица има проблема са кретањем, наводи британски медиј.
Британска краљица Елизабета Друга - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
СВЕТ
Два принца искључена са велике прославе краљице Елизабете: Откривен разлог
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала