- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бостон тројкама елиминисао шампиона, нестварни Дончић шокирао Сансе /видео/

© AP Photo / Tony GutierrezСловеначки кошаркаш Лука Дончић - Далас против Финикса
Словеначки кошаркаш Лука Дончић - Далас против Финикса - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
Пратите нас
НБА лига ће добити новог шампиона пошто су кошаркаши Бостона у мајсторици разбили Милвоки Баксе резултатом 109:81 и пласирали се у финале Источне конференције. Селтикси су постигли чак 22 тројке, наспрам свега четири колико су убацили Бакси. Далас је на крилима Луке Дончића декласирао Финикс у Аризони – 123:90 и прошао у финале Запада.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Није било драме у одлучујућем седмом мечу полуфиналне серије између Бостона и Милвокија, пошто су Келти знали шта им је потребно да би се домогли финала.
Кључно је било убацити више тројки од Јаниса и остатка екипе, што су Селтикси и чинили. И то без проблема. Постигли су чак 22 тројке, наспрам мизерне четири колико су убацили гости у „ТД Гардену“.
Бостон ће у финалу играти против Мајамија који је елиминисао Филаделфију Севентисиксерс.
Милвоки је успео да реши уводну деоницу у своју корист резултатом 26:20, али је то било све од, сада већ бивших шампиона. У наставку је Бостон био екипа која је контролисала у потпуности дешавања на паркету.
Већ до полувремена су Келти преокренули и водили 48:43, да би предност до краја сусрета само расла.
У трећој четвртини чак двоцирена разлика 31:21, па је било јасно да Бакси немају чему да се надају и да неће успети да направе брејк као када су претходни пут гостовали у Бостону.
Грент Вилијамс био је најефикаснији актер сусрета са 27 поена уз шест скокова за 39 минута проведених у игри. Пратио га је Џејсон Тејтум са 23 поена, шест ухваћених лопти и осам асистенција.
С друге стране, бољи од осталих код Милвокија био је Јанис Адетокумбо са 25 поена и 20 скокова уз девет асистенција.
Ипак, све то било је премало јер доминантни Грк није имао адекватну подршку саиграча, а ни он није успео да буде на свом нивоу, када зна да убаци и преко 40 поена, што је био случај у шестом одмеравању снага.
Није било драме ни у Аризони у мајсторици полуфинала Западне конференције где је Далас ношен маестралним Луком Дончићем уништио Финикс - 123:90.
Словенац је убацио 27 поена већ за прве две четвртине, а сусрет је окончао са 35 поена, десет скокова и четири асистенције за 30 минута на паркету.
Имао је Дончић подршку саиграча који су били расположени за игру, пре свих Спенсер Динвиди (30 поена) и Џејленс Брансон (24 поена).
С друге стране, Финикс није личио на себе. Крис Пол, Букер и остале звезде нису знали шта их је снашло. Нису имали решење за Луку и Тексашане. Већ на полувремену Мавси су имали +30 - 57:27.
Од поменутих 57 поена Дончић је постигао чак 27, па је било јасно да Санси пред својим навијачима немају решење за њега.
ДО краја је рпедност само расла, у једном тренутку била је и максималних 42 разлике, да би се на крају агонија Финикса завршила резултатом 123:90.
Српски репрезентативац Бобан Марјановић добио је шансу, у игри је провео скромних три минута и три секунди, а за то време постигао је два поена.
Колико је Финикс био очајан најбоље потврђује чињеница да је Камерон Џонсон са 12 поена био најефикаснији, Девин Букер дао је 11 поена, шутирао је 3/14 из игре. Крис Пол остао је на десет поена и четири асистенције, Деандре Ејтон само пет поена.
Наредни ривал Даласу биће Голден Стејт који је претходно избацио Денвер и Николу Јокића.
Детаљ са утакмице Партизан – Цибона - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
СПОРТ
Ледеј је херој али Партизан је заустављен у последњим секундама
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2022
СПОРТ
Србин није тражио цвеће, али су се Американци још једном обрукали
Судија са пиштаљком на мечу Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
СПОРТ
Српског (још) нема, руски је ту, али – са „фуснотом“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала