- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко то „игра игрице“ са Сергејем

© AP Photo / Marco BuccoСрпски фудбалер Сергеј Милинковић Савић
Српски фудбалер Сергеј Милинковић Савић - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
Пратите нас
Матеја Кежман, менаџер Сергеја Милинковић-Савића, демантовао је да је изјавио да би његов штићеник волео да једног дана обуче дрес Манчестер јунајтеда, што је наставак већ вишегодишње саге о будућности репрезентативца Србије и једног од најталентованијих везних фудбалера света која из неког разлога не престаје да буде актуелна.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Сергејева појава у врхунском фудбалу изазвала је толику пометњу да је већ после уводних сезона у Лацију његово име пунило новинске наслове, са темом спекулација о томе где ће он наставити каријеру.
И сада Италијани пишу, тачније Газета дело спорт да је Јувентус наводно његов нови клуб, али... Док не буде званично, сви могу са нагађају и пуцају у празно. Мада, можда једном и погоде.
Сам Милинковић-Савић је признао да га је таква пажња реметила и стварала му притисак, али је временом сазрео, престао да се бави медијима и усмерио се на свој посао.
Резултати су јасни, у актуелној сезони Сергеј има двоцифрен број голова и асистенција у италијанској Серији А и поново је постао тражена роба на тржишту, али су први у хајку кренули медији, ставивши у центар пажње његовог агента Матеју Кежмана.
И даље није познато ко је лансирао информацију која је разгалила навијаче „црвених ђавола“ да би „Наредник“ из Србије могао да заигра на Олд Трафорду у мору других понуда.
Сергеј Милинковић-Савић је „кичма“ Лација и уз голгетера Ћира Имобилеа без је дилеме најважнији играч екипе, а годинама уназад како се приближе летњи и зимски прелазни рок почну спекулације где ће наставити каријеру.
За српског репрезентативца интересовање су показали највећи светски клубови, од Реал Мадрида, преко Манчестер јунајтеда до Јувентуса и Пари Сен Жермена.
Или бар тако пишу медији.
Ипак, Сергеј и његов агент Матеја Кежман, бивши репрезентативац Србије, успешно одолевају свим „нападима“, али је велико питање докле ће заправо то бити тако.
А онда је попут грома из ведра неба одјекнула вест да би Сергеј волео да заигра за Јунајтед.

„Није тајна да су за Сергеја заинтересовани Јунајтед и Пари Сен жермен и не кријемо да би он желео да игра за Јунајтед. Тренутно је фокусиран на завршетак сезоне са Лацијом, а касније ћемо сести и поразговарати о свему“, изјавио је Кежман.

Ипак, само сат, два касније, уследио је експресни деманти његовог менаџера Матеје Кежмана који је био љут због онога што се појавило у јавности.
„Стварно сам љут. Нигде нисам дао изјаву три месеца, не зна ни који је то портал, ни који новинар. Измислили су изјаве. То је непоштовање лација, Сергеја, мене... Срамота за новинарску професију. Није истина да је Сергеј рекао да жели у Манчестер нити да смо у преговорима са другим клубовима“, рекао је Кежман у разговору за Моцарт спорт.
Сергеј Милинковић-Савић спада међу најскупље српске фудбалере, па клуб који буде желео да победи у трци за његов потпис мораће да издвоји најмање између 80 и 100, или можда чак 120 милиона европских новчаница.
И селектор Србије Драган Стојковић Пикси који је са Орловима изборио пласман на Мундијал, а српска репрезентација под његовом командом доживела је ренесансу у сваком смислу, поручио је да не би уопште размишљао о толиком новцу када је СМС у питању.
„Када је реч о Сергеју Милинковић-Савићу прва помисао која ми пада напамет је квалитет. Иако је висок 191 цм, он производи магију, игра петом, дрибла у трку. Тај сегмент његове игре ме једноставно одушевљава, као и једноставно коју он демонстрира. Прву ствар коју гледам код играча увек је техника. Трчање је у реду, тактика исто, издржљивост и све остало, али техничка обученост је прва ствар. Сергеј је од оних играча коме даш лопту и чекаш да уради нешто са њом. Воли да преузима иницијативу“, нахвалио је Пикси наследника у репрезентативном дресу и додао:
„Уколико желите да побеђујете, онда купујете играча као што је Милинковић. Сваке године се о њему прича на тржишту. Енглеска, Шпанија, Француска или Италија. Он је упркос томе остао приземан и са обе ноге је на земљи. Он воли Лацио, али ко год да га купи, биће му лојалан и ја мислим да би одличан избор за њега био Јувентус. Игра у Серији А већ седам година, постиже голове и побеђује у Риму, познаје лигу. Мислим да би се одлично уклопио код Алегрија. Да сам на месту Јувентус потрошио бих 100 милиона“, јасно је поручио Драган Стојковић.
Јунајтед је пред коренитим променама и приморан је да драстично освежи екипу, почев од средине терена на којој дејствује Сергеј Милинковић-Савић. Без обзира на Кежманов деманти, јасно је да „ђаволи“ неће тек тако одустати од напада на некадашњег везисту Генка и Војводине.
Ралф Рангник који је у Јунајтед стигао као привремени менаџер, на крају сезоне постаје саветник у клубу, а Ерик тен Хаг који је направио чудо са Ајаксом у Европи и Холандији, већ је именован за новог менаџера.
Нема дилеме да би Тен Хаг радо у својим редовима имао играча попут Сергеја, али није јасно да ли је баш медијски притисак начин да се дође до тога. Или је, пак, део неке друге игре у којој ривали на овај начин желе да елиминишу Јунајтед из трке.
Како год било, Милинковић-Савић је у газда у Лацију и пред собом има један велики изазов, нови поход на Мундијал са репрезентацијом Србије, јер претходни у Русији, није био славан ни за њега ни за национални тим, што би свакако требало да буде његов примарни мотив за ову годину.
Ивица Осим - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
„Штраус са Грбавице“ одбио краља: „То може само луд човек“
Синиша Михајловић – тренер Болоње - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2022
СПОРТ
Синишини ратници зауставили и „Посебног“
Српски фудбалер Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2022
СПОРТ
Чизма се још једном поклонила „Нареднику“ из Србије /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала