- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пљускови, пад температуре, па поново топло: Српски метеоролог открива какво нас време очекује

Пратите нас
У Србији ће данас бити локално краткотрајних пљускова праћених грмљавином, а освежење ће се осетити сутра када се очекује температура за седам до десет степени нижа него данас, каже метеоролог Недељко Тодоровић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Тодоровић додаје да ће од четвртка поново бити топлије време, те наводи да у мају иначе има често пљускова и грмљавина, а да ове године преовлађује суша која траје још од фебруара.
„Нешто мало кише било је крајем априла, али то је недовољно да би се сушни период прекинуо тако да су ова поподневна киша, то јест пљускови, више локалног карактера, понегде чак и мале непогоде са олујним ветром и градом добродошли да се мало накваси земљиште које је најбитније за пољопривреду“, рекао је Тодоровић за Танјуг.
Он је појаснио да су овакве промене времена нормалне за ово доба године.
„То је карактеристика наше климе, после неколико топлих дана обично дође захлађење у трајању дан, два, три уз пљускове и грмљавину“, рекао је Тодоровић.
Додао је да смо имајући у виду температуре у последњих пет, шест дана, поранили у лето које у метеоролошком смислу почиње у јуну.
Говорећи о томе како најбоље да се заштитимо од штетних УВ зрака, а с обзиром на то да улазимо у период сунчаних дана и високих температура, Тодоровић је указао да УВ зраци нису сваког дана јаки, да се такво зрачење догађа у кратким временским интервалима од неколико минута и да је обично изражено средином дана.
Саветовао је грађанима да не само због потенцијалног УВ зрачења већ и због високе температуре и другог дела спектра који сагорева људску кожу, средином дана не би требао да се излажу дуже сунцу.
Летњи дан у природи — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
ДРУШТВО
Метеоролог открио какво нас лето очекује
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала