- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немци на крагујевачки погон желе кров Европе – али питају се и „полицајци“

© AP Photo / Joan MonfortФилип Костић
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2022
Пратите нас
Српски репрезентативац Филип Костић ће са својим Ајнтрахтом из Франкфурта одмерити снаге у финалу Лига Европе са Ренџерсом од 21 час у Севиљи. Биће то прилика да левоноги Крагујевчанин освоји први трофеј у каријери. Пре две године стигао је с немачким клубом до полуфинала ЛЕ, а сада је отишао корак даље.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Севиља је спремна за истински спектакл када ће се од 21 час на стадиону „Рамос Санчес Писхуан“ сударити Немци и Шкоти. И једни и други имају исту амбицију - да се домогну европског трофеја који предуго чекају.
Ајнтрахт се већ једном попео на кров Старог континента, учинио је то у сезони 1979/80 када је освојио УЕФА куп, садашњу Лигу Европе, док су „полицајци“ из Глазгова подигли трофеј Купа победника купова 1972. године.
Ајнхрахт предвођен Филипом Костићем ове сезоне представља страх и трепет на европској сцени, а на путу ка великом финалу у Севиљи рушили су Ћавијеву Барселону, као и Вест Хем, па су им светске кладионице доделиле улогу фаворита против Ренџерса, који је у осмини финала елиминисао српског шампиона Црвену звезду.
„Оно што је Ајнтрахт урадио у полуфиналу било је невероватно. Поручио сам мојим изграчима да не знам да ли су најбољи играчи или сам ја најбољи тренер, али смо заједно, као група, изузетни. И само заједно можемо да будемо најбољи, да будемо шампиони. Најбоља ствар је када можете да усрећите толико људи, за нас је све у овом финалу“, поручио је Оливер Гласнер, тренер клуба са Мајне.
А људи о којима прича Гласнер, има их много. Немци су за свега неколико сати распродали своју Арену у Франкфурту на којој ће на видео-биму бити емитовано финале. Њих 50.000 уживаће у представи из Севиље, где ће њихов клуб покушати да понови успех из 1980. године.
Филипу Костићу ће то врло вероватно бити и последњи меч за Ајнтрахт, с обзиром на то да су за његове услуге заинтересовани већи клубови.
Пре свих Интер, који је спреман да са њим потпише уговор на лето и да реши питање комплетне леве стране, по којој хитроноги Крагујевчанин, који је са Србијом изборио пласман на Мундијал неуморно шпарта.
А како се у Андалузији очекује инвазија Немаца и Шкота, тако су на читавом граду распоређене јаке полицијске снаге, и град обезбеђује чак 5.000 полицајаца.
Једноставно, Шпанци не желе ништа ра препусте случају, затворене су бројне улице, споменици су добро обезбеђени, појачано је обезбеђење у станицама метроа, као и на главним градским трговима.
Ајнтрахт или Ренџерс, Немци или Шкоти, одговор би требало да добијемо око 23 часа.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
СПОРТ
Млади Срби ремијем отворили Европско првенство
Артјом Дзјуба у дуелу са фудбалером Финске – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
СПОРТ
Турци кваре посао Звезди и Русима
Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
СПОРТ
Станојевић се више не нада: „Пратим како то функционише“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала