- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин их је одвео на кров Европе, а Немци су га бацили на маргине: „Не мислим да је тако“

© AP Photo / Pablo GarciaФилип Костић Ајнтрахт
Филип Костић Ајнтрахт - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
Пратите нас
Српски репрезентативац Филип Костић асистирао је код јединог гола Ајнтрахта у финалу Лиге Европе против Ренџерса, на крају је његов тим после пенала подиграо трофеј, а немачка телевизија није посветила ни секунд пажње хитроногом Крагујевчанину!? Разлог? Јасно је ко дан, само да ли су у праву?
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У јеку гласина да ће Костић већ овог лета напустити Ајнтрахт и прећи у већи клуб, очигледно су немачке телевизије свесно заобишле Србина који их је одвео на кров Европе, и изјаве узимале од других фудбалера.
„Доста је индикативно што играч који је имао кључни фудбалски потез на мечу (асистенција) и дао најважнији пенал у серији (за преузимање вођства) није добио ни секунду пажње немачке ТВ током славља, међу десет саговорника. Буквално су га се сетили када је узео пехар у 00.15“, изнео је своје виђење ситуације познати спортски новинар и коментантор Владимир Новаковић на друштвеним мрежама.
И заиста је било тако. Гомила новинарских екипа сјатила се на траву велелепног фудбалског здања „Рамос Санчес Писхуан“ и сви су ескивирали Филипа Костића у преносу уживо. Завршио је неоправдано на маргинама, јер му се по свему судећи, замера што жели да оде из клуба. У игри су Интер и Рома за сада...
Ипак, пехар Лиге Европе и чињеница да ће клуб са Мајне играти наредне сезоне најјаче фудбалско такмичење - Лигу шампиона, можда би могла драстично да промени ствари. И то за 180 степени.
Трачак додатне наде сервирала је изјава тренера Оливера Гласнера који је био мистериозан, али оптимистичан по питању статуса Србина који се са шест асистенција „прошетао“ кроз Лигу Европе (најбољи асистент). А шпартао је крај асове Барселоне, Вест Хема, и био је незаустављив, потврдивши да је зрео за највеће домете, где ће му круна досадашње каријере свакако бити Мундијал у Катару са Србијом.
„Причали смо на терену после меча, али вам нећу открити о чему“, рекао је кратко Гласнер.
Новинари су затим констатовали да је ово Костићев опроштајни меч од Ајнтрахта, али...
„Не, ја не мислим тако. Филип има још годину дана важећи уговор са нама. Причали смо на терену и не мислим да му је ово последња утакмица за наш клуб“, упорно је понављао тренер новог шампиона Лига Европе.
Костићу и Ајнтрахту преостаје да уживају у заслуженом тријумфу и чињеници да су остали непоражени током читаве сезоне на европској сцени. Чак 13 утакмица без пораза је можда и најбољи показатељ да су Немци заслужили да заседну на кров Европе после 42-годишње паузе.
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2022
СПОРТ
Костић „осветио“ Звезду после пенала – пехар Лиге Европе иде у Франкфурт!
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2022
СПОРТ
Кроз шпалир посут ружама... /видео/
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2022
СПОРТ
Немци на крагујевачки погон желе кров Европе – али питају се и „полицајци“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала