- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев о забрани сервисирања дуга у доларима: Неће се одразити на нашу репутацију

© Sputnik / Юлия Зырянова / Уђи у базу фотографијаЗаменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио је да се забрана Сједињених Америчких Држава да се дуг сервисира у доларима неће одразити на репутацију Русије као поузданог платиоца.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Американци ипак планирају да забране Русији да државне дугове сервисира у доларима. То није за нас најгора одлука“, написао је Медведев на Телеграму.

Он је навео да је свима јасно да је то политички дефолт, а не финансијски и истакао да Русија може да измирује своје обавезе у било којој валути ако јој се не стварају вештачки проблеми.
„Треба имати у виду да сличне акције САД које стварају техничке сметње у испуњавању обавеза суд мора да разматра или као вишу силу или кривично понашање зајмодавца“, написао је Заменик председника Савета безбедности Русије.
Он је навео да у том случају руски новац неће добити и амерички власници хартија од вредности по кривици своје земље. Медведев је уверен да се те обавезе могу испунити у рубљама и то ће такође бити правилно испуњење обавеза у тим условима.
„А могуће је и да се не плати. А непотрошен новац искористити баш у оне сврхе које се неће баш допасти Американцима којима је мозак атрофирао. Како се каже – ко се задњи смеје најслађе се смеје“, написао је Медведев.
Министарка иностраних послова САД Џанет Јелен је изјавила да САД, највероватније, неће продужити лиценцу којом би се дозволило Русији да у условима санкција сервисира дуг у доларима.
Долар и америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
РУСИЈА
Медији: Америка ће забранити плаћања руског државног дуга у доларима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала