- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Обдукција потврдила: У Дунаву пронађено тело Матеја Периша, огласио се и МУП

Пратите нас
Обдукцијом је потврђено да је у Дунаву код Аде Хује у среду пронађено тело младића из Сплита Матеја Периша, који је нестао крајем децембра прошле године у Београду.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

МУП је саопштио да је смрт, према прелиминарном налазу обдукције, наступила ненасилним путем.
У саопштењу се наводи да су припадници Министарства унутрашњих послова од тренутка пријаве нестанка хрватског држављанина интензивно трагали за њим и предузимали све мере и радње како би га пронашли и расветлили све чињенице и околности нестанка.
На проналаску хрватског држављанина Матеја Периша били су ангажовани припадници Полицијске управе за град Београд, Ронилачке јединице Жандармерије, Управе криминалистичке полиције, Полицијске испоставе за безбедност на рекама, као и све полицијске станице на територији града Београда, додаје се у саопштењу.
Позивајући се на незваничне информације, медији су претходно јавили да ће резултати токсиколошке анализе бити готови за двадесетак дана.
Медији наводе да је, према првим сазнањима након обдукције, узрок смрти утапање.
Подсетимо, Периш (27) је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра 2021. Тада је установљено да је изашао из клуба „Готик“, трчао по улицама Београда, покушавајући да заустави такси и онда, како се види на снимцима надзорне камере, степеницама се спустио према Сави.

Пленковић: Саучешће породици Периш, захвалност полицији Србије

Хрватски премијер Андреј Пленковић изразио је, у своје и име владе, саучешће породици Матеја Периша, чије је тело пронађено у Дунаву на Ада-Хуји, пет месеци од утапања. Захвалио је полицији Србије на сарадњи.
„Према информацијама, након ДНК анализе и обдукције тела, утврђено је да је управо реч о њему“, рекао је Пленковић на почетку седници владе.
Пленковић је навео да је у среду разговарао са оцем Матеја Периша и додао:
„Жао нам је што се то догодило. Захваљујем полицији Србије на сарадњи у протеклим месецима, тамо је и представник хрватске полиције“, пренео је портал „Индекс“.
Рониоци Жандармерије - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2022
ДРУШТВО
Нађено тело мушкарца код Аде Хује, полиција контактирала оца Матеја Периша
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала