Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Квинта поручила Приштини: Спроведити одлуку о враћању земљишта манастиру Дечани

CC0 / Pixnio/Marko Milivojevic / Унутрашњост манастира Високи Дечани
Унутрашњост манастира Високи Дечани - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
Пратите нас
Шефови мисија земаља Квинте позвали су владу привремених институција у Приштини да без даљег одлагања, у потпуности изврше законит упис земљишта манастира Дечани у складу са одлуком Уставног суда.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Подсећају да је Уставни суд такозваног Косова у мају 2016. потврдио власништво манастира Дечани над хектарима земљишта, а та одлука још није спроведена упркос законитој одлуци и захтевима да се спроведе, преноси Танјуг.
Спровођење владавине права и поштовање независности правосуђа су обавезе свих демократски изабраних влада и неопходни су предуслови за демократску консолидацију Косова и његову интеграцију у европске и евроатлантске институције, додаје се у саопштењу објављеном на сајту Америчке амбасаде у Приштини.
Како се наводи, шефови мисија Француске, Немачке, Италије, Велике Британије и Сједињених Америчких Држава уједињени су у подршци демократској и европској будућности Косова и стога поново позивају Владу тзв. Косова да без даљег одлагања, у потпуности изврши законит упис земљишта манастира Дечани у складу са одлуком.
Манастир Високи Дечани - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
СРБИЈА
Епархија: Међународне институције да обезбеде владавину закона и права за СПЦ на Косову и Метохији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала