- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Русија ће наставити да Малију пружа подршку у борби против тероризма

© Sputnik / Владимир ФедоренкоМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
Пратите нас
Русија ће наставити да пружа подршку Малију у борби против тероризма, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров на састанку са шефом дипломатије Малија Абдулајем Диопом.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Нама је од великог значаја да чујемо процене ситуације у вашој земљи, о напорима ваше Владе да нормализује ситуацију, укључујући и елиминацију терористичке претње. Наставићемо да вам пружамо сву могућу подршку по овом питању“, рекао је Лавров.

Посета руског шефа дипломатије Малију је реализована након покушаја војног пуча у овој афричкој земљи.

„Африка је наш стари пријатељ и нама је у интересу да се многобројне кризе што пре реше. Русија, као чланица Савета безбедности УН, и по билатералној линији у томе помаже и наставиће да то чини“, истакао је руски министар иностраних послова.

Раније је Министарство територијалне управе и децентрализације Малија саопштило да је војска коју подржавају земље Запада покушала да изведе државни удар у Малију у ноћи 11. на 12. мај, али су одбрамбене и безбедносне снаге земље успеле да га спрече.
Последња посета министра иностраних послова Малија Русији је била новембра 2021. године, када је на састанку са руским колегом саопштио о значају јачања сарадње двеју земаља.
Војска, Мали - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
СВЕТ
Војска Малија уз подршку западне земље покушала да изведе државни удар
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала