- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Какав стан може да се купи у Србији за 50.000 евра

CC0 / Pixabay / Тржиште некретнина
Тржиште некретнина - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
Пратите нас
Станови чија је цена око 50.000 евра били су најтраженији на тржишту некретнина у Србији до пре две године. У међувремену тржиште је ушло у тренд раста, и док је пре пандемије за тај новац могао да се нађе велики избор некретнина, данас то више није случај.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Некада су за тај новац могли да се купе различити станови - од мањих и гарсоњера на најатрактивнијим локацијама у великим градовима широм Србије, до већих станова (у појединим случајевима површине и од 100 квадрата), сада је тај избор нешто ужи.
Данас за ту цифру, судећи према огласима, могу да се пазаре и намештена гарсоњера површине 28 квадрата на Врачару у Београду у староградњи, али и на пример трособан двоспратан празан стан у насељу Дурлан у Нишу. Што се тиче новоградње, за ову своту новца се углавном нуде једнособни или једноипособни станови, пише Блиц бизнис.

Београд

Када се погледа понуда у Београду, за 50.000 евра у центру града, па чак и ширем центру, тешко може да се нађе некретнина већа од 30 квадрата.
Тако се, на пример, комплетно опремљена гарсоњера код Каленић пијаце на Врачару, површине 28 квадрата, тренутно се продаје за округло 50.000 евра. За исти новац може да се купи и већи стан на периферији града. Тако се за ту цифру нуди опремљен трособан стан на два спрата на Лединама, површине 68 квадрата у згради која је саграђена 2014. године.

Нови Сад

У случају Новог Сада, за 50.000 евра може да се купи, на пример, намештена гарсоњера површине 24 квадрата на Булевару ослобођења. Такође, за нешто мање новца (49.900 евра) на продају је у насељу Адице једнособан стан новоградње површине 32 квадрата, који је комплетно опремљен и намештен. За исти новац, у понуди је и стан на Сајму, површине 53 квадрата староградње који је такође намештен.

Ниш

У Нишу за ову своту новца могу да се нађу нешто веће некретнине за разлику од претходна два града. У насељу Пантелеј се тако продаје двособан стан, површине 36 квадрата, у староградњи за 50.000 евра.
Са друге стране, за исти новац продаје се трособан дуплекс у Дурлану површине 76 квадрата, који нема намештај, али има потребну белу технику.

Панчево

У центру Панчева оглашен је двособан стан површине 52 квадрата у реконструисаној згради, и кошта округло 50.000 евра, али није опремљен. Такође у Панчеву се може и наћи у улици Браће Јовановића, стан површине 52 квадрата који је комплетно реновиран и опремљен.
На пример, на Стрелишту има у овом ценовном рангу на продају и станова у новоградњи углавном површине 45 квадрата.

Крагујевац

У центру Крагујевца по цени од 50.000 евра продаје се трособан стан површине 70 квадрата, који је на два нивоа и који је комплетно намештен, али се ради о староградњи. Таквих станова постоји на више локација у Крагујевцу.
Такође, по истој цени, у Крагујевцу се за 50.000 евра продају станови до 40 квадрата у новоградњи.
Стамбено-пословни комплекс Нови Дорћол - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
ЕКОНОМИЈА
Какви станови су најпопуларнији: Тражња за некретнинама у Србији у порасту, понуда није довољна
Апартман - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
ЕКОНОМИЈА
Ко купује луксузне некретнине по Београду: Квадрат новоградње и до неколико хиљада евра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала