- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Роскосмос: Ракете „Сармат“ ступају на дежурствo - од јесени

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаТестирање балистичке ракете "Сармат"
Тестирање балистичке ракете Сармат - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
Пратите нас
Плаирано је да тестирања најновије руске интерконтиненталне ракете „Сармат“ трају током целе 2022. године, док је на јесен планирано и прво борбено дежурство, изјавио је генерални директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Тестирања ће трајати током целе ове године, иако планирамо да већ крајем ове јесени у борбено дежурство ставимо и прве серијске ракете“, објаснио је Рогозин за ТВ канал „Русија 24“.
Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је 20. априла с космодрома Плесецк изведено прво лансирање интерконтиненталне балистичке ракете „Сармат" у оквиру државног програма тестирања.
Војни ресор је објавио да су потврђене све очекиване карактеристике ракете током свих етапа лета, а да су пробни борбени блокови стигли у предвиђену област полигона Кура на Камчатки.
Након завршетка програма испитивања ракетни комплекс „Сармат“ постаће део наоружања Стратешких ракетних снага Русије. У Ужурској ракетној јединици у Краснојарском крају већ је у току припрема главног ракетног пука који ће управљати новим ракетним комплексом. Напредни комплекс „Сармат“ замениће ракете „Војевода“.
"Сармат", како су истакли у Министарству одбране, може да погоди мете на великој удаљености, користећи различите путање лета, и гарантовано може да заобиђе све перспективне системе противракетне одбране.
Тестирање балистичке ракете Сармат - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
РУСИЈА
Један „Сармат“ може да уништи половину обале континента који Русија сматра непријатељским
Роскосмос - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
РУСИЈА
Од „Топоља“ до „Сармата“: Роскосмос први пут представио свој војни програм /видео/
Тестирање балистичке ракете Сармат - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
РУСИЈА
Најмоћнија руска ракета може носити неколико хиперзвучних бојевих блокова „Авангард“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала