- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Животне лекције шампиона: „За кога обећаваш, ако не показујеш на делу?“ /видео/

© AP Photo / Darko VojinovicВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
Пратите нас
Василије Мицић, репрезентативац Србије и двоструки шампион Европе, искрено је говорио о свом приступу игри, али и животним постулатима који су га довели до тога да постане један од најбољих кошаркаша у Европи.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Мицић је у Београду освојио другу узастопну титулу шампиона Евролиге са турском екипом Анадолу Ефес и проглашен је за најбољег играча на завршном турниру.
„Понављам се, али није ми тешко, ово су јединствене животне прилике. Имаш прилику да играш код куће, победити пред толико навијача на тај начин, бити спреман да се припремиш два дана после тога... То све говори о карактеру. Највећа привилегија ми је да мој тим верује у мене, да тренер верује... Погледаћу ове утакмице сигурно много пута у животу“, рекао је Мицић.
Како је навео, пред утакмицу никад нема план.
„Не бих знао да опишем ниједну своју утакмицу, немам план, играм сваку другачије, мислим да је тако најтеже да се игра против таквих играча. Немам ја превелико мишљење о себи, осим тога да сам срећан да имам мотивацију да играм изнова и изнова“.
Како је навео, тренер Ергин Атаман гледа ширу слику његове игре и не узима у обзир појединачне грешке, али је истакао и да је схватио када је имао каријерни пад да нема ништа од ароганције.
„Превише скроман... Не знам како да опишем, ја сам овакав. Након Бајерна и Звезде и тог пада... Ја сам цео живот као клинац био талентован и неко ко обећава, схватио сам – за кога обећаваш, ако не показујеш на делу? У Тофашу сам схватио да бити скроман не значи бити лажно, већ искрено скроман и да се треба трудити да се буде тако сваког дана. Ја нисам данас овакав, годинама сам овакав, али се не представљам јавности толико и то ћу наставити да радим док се год осећам да уживам у томе“, закључио је Мицић.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
СПОРТ
Европо, поклони се најбољем: „Провешћу екипу кроз Београд, славићемо као никада досад!“ /видео/
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
СПОРТ
Мицићева тројка покренула турску машинерију – Ефес преко Реала до одбране титуле у Београду!
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
СПОРТ
Василије херојски: Ја сам српски менталитет! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала