- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Милионери протестују против скупа у Давосу: Траже од влада да буду опорезовани

© AP Photo / Markus SchreiberСветски економски форум у Давосу
Светски економски форум у Давосу - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2022
Пратите нас
Група милионера придружила се протестима против окупљања пословне и политичке елите на Светском економском форуму у Давосу, у Швајцарској, који се одржава од данас до 26. маја, захтевајући од влада да их опорезују како би се ухватиле у коштац са растућим јазом између богатих и сиромашних.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Необични демонстранти, који себе описују као милионере патриоте, позвали су светске лидере који присуствују годишњој конференцији да одмах уведу нове порезе за богате, како би се позабавили растућим јазом између богатих и сиромашних широм света, пренео је британски лист „Гардијан“.
Добротворна организација Оксфам недавно је саопштила да би растућа неједнакост могла да гурне још 263 милиона људи у екстремно сиромаштво ове године, што би преокренуло деценије напретка.
„Нечувено је да наши политички лидери слушају оне који имају највише, знају најмање о економским последицама ове кризе, а многи од њих плаћају изузетно мале порезе“, истакли су милионери патриоте.
Наглашавају да је једини кредибилан исход ове конференције да се опорезују најбогатији.
„Опорезујте делегате који присуствују Давосу 2022“, навели су они.
Протест је организован у тренутку када је откривено да у Великој Британији има рекордних 177 милијардера, са заједничким богатством од 653 милијарде фунти.
Истовремено, предвиђа се да ће више од 250.000 домаћинстава у Великој Британији следеће године запасти у беду због растућих рачуна за храну и енергију.
Тиме би укупан број екстремно сиромашних порастао на око 1,2 милиона, осим ако влада не помогне најсиромашнијим породицама, навео је Национални институт за економска и социјална истраживања (НИЕСР), преноси Танјуг.
Пшеница - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
РУСИЈА
Прогнозе из Русије: Глад почиње већ на јесен
Конгресни центар у Давосу уочи Светског економског форума - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
СВЕТ
Цирих: Сукоб полиције и демонстраната пред Давос
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала