- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Олгин први Ролан Гарос – таленат се није угасио

© AP Photo / Andy BrownbillСрпска тенисерка Олга Даниловић
Српска тенисерка Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
Пратите нас
Од октобра прошле године Олга Даниловић, српска тенисерка, није излазила на терен због повреде, а онда се у великом стилу вратила на Ролан Гаросу где је главни жреб изборила преко квалификација и победила у првом колу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Олга Даниловић и даље важи за најталентованију српску тенисерку која је рођена 2001. године и још увек има простора да направи велике и значајне успехе.
Даниловићевој терени Гренд слема нису страни, али на Ролан Гаросу и Вимблдона до сада није успевала да избори главни жреб.
Међутим, током дуге паузе млада Олга је тренирала, а резултати су се видели током квалификација за Отворено првенство Француске које је први пут прошла.
Да њен долазак у Париз није случај, српска тенисерка показала је у првом колу када је преокренула меч против Далме Галфи из Мађарске.
„Мој цео Ролан Гарос је ролеркостер, сваки меч. Ја у ствари намерно ово радим“, кроз смех је рекла Олга.
Две меч лопте сам спасла, могло је да оде и на другу страну, али никада се не предајем и за то сам сада награђена. Има много наших људи на трибинама, тога сам се највише ужелела – публике, поготово наших људи. Волим контакт са публиком, са мојом ложом“, објаснила је Даниловићева.
Олга је објаснила да је имала тежак меч, али да је била сконцентрисана све време па чак и у тренуцима када је губила.
„Она је одиграла веома добар први сет, мене је мало појео умор, биле су спорије ноге него што би требало. Крајем другог сета сам осетила да сам ту, да могу да окренем ако запнем. Било је густо, али успела сам, нашла сам игру коју сам желела против ње. На меч лоптама сам само желела да не погрешим, да не будем пасивна, али и да не журим. Па ако буде довољно… Само сам размишљала не дај јој“, објаснила је српска тенисерка.
Тежи задатак српску тенисерку чека у другом колу када игра против Јил Тајхман из Швајцарске.
„Прво гледам како ћу да се одморим, имам два дана паузе. Нисам је много гледала, усредсређена сам на себе. Желим да играм своју игру, дошла сам овде без икаквих очекивања, а одиграла сам већ четири меча, можда то може да ми буде предност. Попричаћу с тимом о њој наравно. Верујем у себе и поносна сам на себе“, истакла је Олга.
Не само да она верује у себе већ и српска јавност верује у њен успех. Још од почетка јуниорске каријере Даниловићева је показала таленат и спремност на велике мечеве.
У 2018. години направила је највећи успех када је освојила турнир у Москви и то као лаки лузер, а исте сезоне ушла је у првих сто тенисерки света.
Маријана Вељовић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
СПОРТ
Американка у расправи са Српкињом на Ролан Гаросу: „Не знам шта хоћеш од мене“ /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
СПОРТ
Српски дан у Паризу: Новак после Надала за крај другог дана Ролан Гароса
Скот Морисон - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
СПОРТ
Морисон је плакао – али српске сузе због Новака и даље пеку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала