- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска Дума: Зеленски планира да преда Пољској западне делове Украјине

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
Пратите нас
Посланик руске Државне думе Михаил Шеремет изјавио је да украјински председник Владимир Зеленски, схватајући неминовност распада Украјине, жели да њене западне територије преда Пољској.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Он је схватио да је распад Украјине неминовност, будући да је југоисточни део земље већ у потпуности изгубљен. Због тога се заложио за то да фактички преда Пољској да контролише њене западне територије. Пољској, која је одавно већ планирала да те земље окупира. Данас се очигледно створио одговарајући тренутак да се све то изведе и прикрије наводном бригом о украјинском народу“, казао је он.

Шеремет је уједно и упозорио Пољску да не предузима непромишљене кораке који би успели да засметају Русији да спроведе до краја план по питању демилитаризације и денацификације Украјине.
„Пољска својом русофобијом и мржњом, као и подршком украјинских неонациста, угрожава целу Европску унију“, додао је.
Претходно је Зеленски најавио да ће Украјина и Пољска потписати споразум о поједностављењу преласка граница рекавши да те две земље не би требало да уопште имају било какве границе или баријере.
Поред тога, како су пренели медији, Зеленски је најавио и да ће Врховној ради поднети нацрт закона којим би се пољским држављанима у Украјини доделио специјални статус.
Министар културе Русије Владимир Медински - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2022
РУСИЈА
Медински: Пољска ће првом згодом „одгристи“ територије на западу Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала