- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Зеленски де-факто предаје Украјину Пољској

© Flickr / PrachataiМапа Украјине
Мапа Украјине - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
Пратите нас
Кијевски режим, дајући посебна права грађанима Пољске, предаје им права на територију своје државе и самим тим легализује де-факто заузимање Украјине, написала је на телеграм-каналу званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

"Не сепаратисти, већ сам председник државе предаје грађанима друге државе права на територију своје државе, не дајући им држављанство Украјине. Под плаштом очувања сопственог идентитета, кијевски режим га уништава, осам година отварајући ватру на своје, а сада и радећи невероватну ствар – легализујући де-факто заузимање своје државе", написала је Захарова.

Председник Украјине Владимир Зеленски, говорећи у Врховној ради, изјавио је да је постигнут договор са руководством Пољске о поједностављеном режиму преласка границе између две државе. Он је додао да је садашња ситуација "невољно натерала Украјину и Пољску да забораве на спорове око заједничке прошлости".
Раније је Зеленски најавио усвајање закона којим се проширују могућности грађанима Пољске у Украјини.
Преговори председника Русије и Белорусије, Владимира Путина и Александра Лукашенка у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
РУСИЈА
Лукашенко на састанку са Путином: Запад покушава да раскомада Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала