- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка: Од сутра не важи лиценца за сервисирање руског спољног дуга

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Уђи у базу фотографијаРуске рубље и амерички долари
Руске рубље и амерички долари - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Пратите нас
Министарство финансија Сједињених Америчких Држава неће продужити лиценцу која омогућава Русији сервисирање спољног дуга у доларима након 25. маја, пише у саопштењу Министарства.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У саопштењу се наводи да неће бити продужена лиценца 9С која истиче 25. маја 2022. године у 07.01 сати по руском времену.
Русија ће 27. маја морати да плати еврообвезницама.
Западни медији су у априлу писали да је могуће да ће Русија објавити дефолт државних обвезница с обзиром да су стране банке због санкција одбиле да у валути извршавају налоге за суверене еврообвезнице издања „Русија-2022“ и „Русија-2042“. Притом, руске власти су изразиле спремност да инвеститорима плате неопходне износе у рубљама.
Подсетимо, САД су увеле санкције Русију којим се забрањује америчким банкама учешће у куповини државних обвезница деноминованих у рубљама на примарним тржиштима. Америчке зајмодавце то, међутим, не спречава да руски суверени дуг купују на секундарним тржиштима.
Након покретања специјалне војне операције у Украјини, Запад је интензивирао санкциони притисак на Москву. Рестрикције су усмерене пре свега против банкарског сектора и испорука високе технологије. Многе земље су објавиле да замрзавају руску имовину. Према речима министра финансија Русије Антона Силуанова, ради се о око 300 милијарди долара, што је отприлике половина златних и девизних резерви Русије.
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио је да се забрана Сједињених Америчких Држава да се дуг сервисира у доларима неће одразити на репутацију Русије као поузданог платиоца.
Долар и америчка застава - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
РУСИЈА
Медији: Америка ће забранити плаћања руског државног дуга у доларима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала