- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Због диктаторске позиције Запада руско-кинески односи јачаће много брже

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Пратите нас
Економске везе Русије и Кине јачаће много брже у светлу чињенице да Запад заузима позицију диктатора, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Сада, када Запад заузима став диктатора, наши економски односи са Пекингом ће се још брже развијати. Осим директних прихода у државни буџет, то нам даје могућност да реализујемо планове за развој Далеког истока и Источног Сибира“, рекао је Лавров у оквиру пројекта гимназије „Евгеније Примаков“ – „100 питања лидеру“.

Како каже, главни пројекти са Кином се развијају и реализацију управо тамо.
Према речима дипломате, то је прилика за Русију да оствари свој потенцијал у области високих технологија, укључујући нуклеарној енергији, али и бројним другим областима.
„Кина има развијене информационо-комуникационе технологије, ништа лошије него на Западу. Много тога овде пружа обострану корист“, закључио је шеф руске дипломатије.
Раније је заменик руског министра спољних послова Игор Моргулов у ексклузивном интервјуу за Спутњик изјавио да Запад врши бесраман притисак на Кину због сарадње са Русијом. Како је рекао, расте број покушаја забијања клина у руско-кинеске односе, али су ти односи чврсти.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
РУСИЈА
Запад ће морати да схвати: Не могу се некажњено газити витални интереси Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала