- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак одбрусио систему: Изгубио сам 4.000 бодова, а немам могућност да их одбраним

© AP Photo / Manu FernandezНајбољи тенисер света Новак Ђоковић на конференцији за медије пред Мастерс Мадрид
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић на конференцији за медије пред Мастерс Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, након победе над Јошихитом Нишиоком у првом колу Ролан Гароса говорио је о одлуци АТП-а да одузме бодове са Вимблдона због ранијег саопштења Британаца да забрањују учешће руским и белоруским играчима. Први рекет света истакао је да је одлука неправедна како према њему тако и према осталим играчима.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Новак Ђоковић рутински је прешао прву препреку на Ролан Гаросу, али га је после победе на конференцији чекала тешка тема о бодовима на Вимблдону.
Након одлуке Вимблдона да на престижном гренд слему забране учешће руским и белоруским играчима, Асоцијација тениских професионалаца (АТП) као одговор спремила је одлуку да се са тог турнира одузму бодови.
Том одлуком Новак Ђоковић губи 2.000 бодова и аутоматски прво место, а поводом тога се огласио на Ролан Гаросу и предложио много боље решење.
„Могли су да одузму бодове, као што јесу, али да за оне који су зарадили бодове прошле године замрзну. Ово је јако некоректно према мени, према свима који су бележили одличне резултате прошле године. Бодови се топе, изгубио сам 4.000 бодова, а немам могућност да их одбраним због политике“, јасан је био Ђоковић.
Први рекет света осврнуо се на депортацију из Аустралије која је такође донела губитак од 2.000 поена, а онда је открио и да је разговарао са људима из АТП-а.
„На личном нивоу, наравно, изгубићу 4.000 бодова ове године без прилике да их браним - Аустралијан опен и Вимблдон. Индивидуално, негативно то утиче на мене. Разговарао сам у последњих неколико дана са менаџментом и председником АТП-а, као и неким члановима Савета играча... Колективно, драго ми је што су се играчи ујединили са АТП-јем и показали гренд слему да када се деси грешка - а јесте се десила са стране Вимблдона - морамо да покажемо да ће бити последица. Подржавам играче и јединство играча, одувек сам то радио и одувек ћу радити“, истакао је Ђоковић.
Новак је јасно ставио до знања да не подржава одлуку Вимблдона да санкционише руске и белоруске тенисере и тенисерке.
„Мислим да је одлука Вимблдона погрешна, не подржавам је, али тема је изузетно осетљива - шта год да се одлучи, створиће се конфликт и разјединићемо се уместо да се ујединимо. Могли су да узму у обзир... Чуо сам да је постојала препорука ВТА и АТП да играчи и играчице Белорусије, Русије и Украјине могу да одиграју егзибицију, или да играју заједно у миксу, па да новац оде жртвама у Украјини. Било је различитих идеја, али није било комуникације са стране Вимблдона“, додао је Ђоковић.
Први рекет света истакао је да му је жао и колега који су погођени оваквом одлуком јер ће и њихов ранкинг испаштати.
„Да ли постоји боље решење од пуког одузимања поена и недозвољавања играчима да одбране или да зараде бодове? Сви су погођени. За мене и за друге који су одиграли добро прошле године на Вимблдону, ми не можемо да бранимо те поене, а неки неће имати прилику да зараде нове. Јединствена је и чудна ситуација, морам да кажем“. закључио је Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
СПОРТ
Ђоковићев јачи тренинг на старту Ролан Гароса!
Аслан Карацев - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
СПОРТ
Рус је ушао у историју – али не онако како је желео /фото/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
СПОРТ
Вучји пост је готов – трокораком до сезоне лова на ловце
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала