- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Намерно смо успорили офанзиву

© Фото : Министарство одбране СрбијеХеликоптер Ми-35 на руско-српским војним вежбама
Хеликоптер Ми-35 на руско-српским војним вежбама - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Пратите нас
Русија ће наставити специјалну операцију у Украјини, без обзира на притиске и подршку Кијева са Запада, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"Наставићемо специјалну војну операцију до потпуне реализације свих задатака", рекао је Шојгу на седници Савета министара одбране Организације Договора о колективној безбедности (ОДКБ).
Он је истакао да је офанзива руске војске намерно успорена, како би се омогућила евакуација цивила.
"Ради евакуације цивила из насељених места који су у обручу објављује се режим тишине и отварају хуманитарни коридори. Несумњиво, то успорава офанзиву, али то се ради намерно како би се избегле жртве међу цивилима", рекао је он.
Запад, плашећи се уништења украјинских снага, хитно је организовао испоруке оружја Украјини. Како је навео, покренута је кампања великих размера за дезинформацију међународне заједнице о правим разлозима кризе.
Он је истакао да су у земљу стигли војни саветници и сарадници приватних војних компанија, док је број плаћеника премашио 6.000 људи.

Запад није прихватио предлоге Москве о безбедности

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу оптужио је западне државе да игноришу руске иницијативе за решавање питања безбедности.

"Без обзира на напоре Русије, Запад није узео у обзир предлоге о решавању кључних питања за нашу безбедност – неширење НАТО-а на исток и нераспоређивање офанзивног оружја у близини руске територије. Све је било супротно", рекао је Шојгу на седници Савета.

"САД су кренуле у потпуну демонтажу изграђене архитектуре међународне безбедности, пратећи је глобалним распоређивањем система противракетне одбране, израдом ракетних система средњег и кратког домета", додао је руски министар.
Шојгу је изјавио да је то натерало Русију да покрене специјалну војну операцију у циљу заштите људи од геноцида, демилитаризације и денацификације Украјине, као и осигурања њеног ненуклеарног и неутралног статуса.
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
РУСИЈА
Русија не јури рокове: Нацизам у Украјини не сме поново дићи главу – мора бити искорењен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала