- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија не јури рокове: Нацизам у Украјини не сме поново дићи главу – мора бити искорењен

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Пратите нас
Задаци специјалне војне операције у Украјини биће испуњени, Русија не јури временске рокове и нацизам мора бити искорењен у потпуности, у супротном ће за неколико година подићи главу, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана

„Не јуримо рокове. Нацизам мора бити стопостотно искорењен, у супротном ће већ за неколико година подићи главу, и то у још ружнијем облику. Сви циљеви које је поставио председник Русије Владимир Путин биће испуњени. Другачије не може бити, пошто је истина, укључујући и историјску, на нашој страни. Саосећање, правда, достојанство су моћне уједињујуће идеје које смо увек стављали и стављаћемо у први план,“, рекао је Патрушев у интервјуу за лист „Аргументи и факти“.

Према његовим речима, судбину Украјине ће одредити људи који живе на њеној територији. „Подсећам да наша земља никада није контролисала судбину суверених сила“, додао је секретар СБ.

Запад још увек гледа кроз ружичасте наочаре

Он је прокоментарисао и сумње изнете на Западу у постојање неонациста у Украјини.
„Вероватно западњаци неће скинути ружичасте наочаре док брутални украјински насилници не почну да бесне на њиховим улицама“, напоменуо је Патрушев.
У исто време, он сматра да Русија има право да захтева репарације од земаља које су спонзорисале украјинско руководство..
„ДНР и ЛНР би од њих требало да траже накнаду за сву материјалну штету причињену током осам година агресије. И сам украјински народ заслужује репарације од главних покретача сукоба, односно САД и Британије“, закључио је безбедњак.
Патрушев је раније изјавио да политика Вашингтона и Кијева може довести до распада Украјине на неколико држава.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Директор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
РУСИЈА
Наришкин: Расадник неонацизма у Украјини је опасност за целу Европу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала