- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сликао се с Трампом, учио од Новака и шокирао Србију – Филип има шансу за освету! /фото/

© AP Photo / Antonio CalanniХрватски тенисер Борна Гојо
Хрватски тенисер Борна Гојо - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Полуфинале Дејвис купа за претходну годину између Србије и Хрватске је у први план избацило једно ново име – Борна Гојо је тада био тениски анонимус, али је потпуно изненадио српски тим и пресудно утицао на победу. Нешто више од пола године касније, прилику за освету има Филип Крајиновић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У моменту када се Гојо појавио у репрезентацији Хрватске деловало је да ће бити лак задатак за српске тенисере, у том моменту био је чак 279. играч на АТП листи са полупрофесионалним статусом.
Гојо је постао прва тема тада у свету тениса, као леворук игра десном руком, а уместо боравка у Хрватској или Европи, одлучио се за школовање у Америци – и наступе у колеџ лиги, где је донео титулу екипи Вејк Фореста.
Као награда стигло је и упознавање са тадашњим америчким председником Доналдом Трампом.
У међувремену, Гојо је био гост и Београда где је имао прилику да тренира у академији Новака Ђоковића – и чак да добија савете од најбољег тенисера света.
За разлику од дуела са Србијом, Гојо је боље пласиран, сада је 223. на АТП листи, али тај ранг не треба да завара, чак ни чињеница да је у првом колу на терену провео чак пет сати и у пет сетова је савладао Алесандра Ђијанесија, 173. на листи.
Крајиновић има велике мотиве да оствари добар резултат, један да се освети за пораз Србије у Дејвис купу, а други да настави са одличном игром пошто је у првом колу савладао „америчког бомбардера“ Рејлија Опелку у максимална три сета.
Дуел Крајиновића и Гоја је на програму од 12.30.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала