- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Љоша који је поздрављао руске војнике добио чоколаду са својим именом /фото/

© Sputnik / Таисия Лисковец / Уђи у базу фотографијаДечак Љоша
Дечак Љоша - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
У Белгородској области је произведена чоколада „Аљошка“ у част дечака који је поздрављао руске војнике, изјавио је гувернер те области Вјачеслав Гладков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Договорили смо се са нашом фабриком слаткиша да направе чоколаду ‘Аљошка’. На омоту чоколаде се налази дечак са кацигом који салутира војницима и јоргован. У питању је тамна чоколада која је веома здрава за повратак снаге и опоравак“, написао је Гладков на Телеграму.

Он је навео да је дечак Љоша постао познат не само у Белгородској области већ и ван ње. Искрени дечак је испраћао и упознавао руске војнике и са њима делио своје чисте емоције.
„Желели смо да ту његову топлину поделимо са војницима. Зато смо пробну партију чоколаде одвезли нашим момцима у болницама и војницима који се налазе на првој линији фронта. Наравно, Љоша је наш народни херој“, додао је Гладков.
Гувернер је појаснио да се чоколада не може купити у продавницама.
Раније је било саопштено да се Министарство одбране Русије захвалило осмогодишњем дечаку из Белгородске области који је у свом селу дочекивао руску војску, окачивши на своје друштвене мреже слику са натписом „Хвала, Љоша“.
Дечак Љоша - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
РУСИЈА
„Хвала, Љоша“: Дечак из пограничног села који поздравља руске војнике хит на интернету /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала