- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић указао на извор „сукоба“ – и упутио јаку поруку „владајућима“

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, рекао је да ће удружење тенисера и тенисерки чије оснивање је иницирао (ПТПА) наставити да постоји, а истакао је и да зна да се сукоби дешавају због тога што играчи углавном гледају своје интересе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Ђоковић је после меча другог кола Ролан Гароса више говорио о дешавањима ван терена, а у вези са одлуком Вимблдона да забрани учешће руским и белоруским тенисерима, као и реакцијом АТП на начин да тај турнир остане без бодова.
Ђоковић је навео да сумња да ће АТП променити одлуку.
„Да ли ће бити неких 'допуна' те одлуке, то ћемо видети. То је нешто о чему би играчи желели да разговарају са АТП, јер не могу да разговарају са слемовима, Гренд слемовима. Савет АТП је део структуре, представља играче, тако је било деценијама. Мислим да то није најбољи систем који имамо. Систем је изневерио толико играча, много пута и то је разлог зашто ПТПА постоји. Када су овакве ствари у питању, гласови многих играча се не чују довољно“, навео је Ђоковић.
Он је потом говорио о организацији на чијем је челу.
„ПТПА наставља да постоји, иако многи то из владајућих тела не желе. ПТПА је једина организација којој је 100 одсто циљ права играча и играчица. Млада смо организација, свакако неће бити лако да нас тек тако прихвате. Тренутно нисмо прихваћени и део система, самим тим ни за преговарачким столом, где би требало да будемо. А да се играчи жале, жале се. Свесни смо да каква год да буде одлука АТП, а она је последица одлуке Вимблдона, биће много незадовољних“, рекао је Ђоковић.
Новак је поентирао образлагањем због чега се појављују сукоби у свету тениса.
„Знате да унутар АТП-а имате по 50 одсто заступљености играча и турнира. Тако да никада играчи неће имати 100 одсто заступљености. Враћамо се на исту поенту. О чему год да се ради, сада Вимблдон, сутра нешто друго, пре неколико година је било нешто треће. Увек ћу бити за уједињеност играча, да играчи покажу снагу коју поседују. Нажалост, из мог искуства, већина играча гледа своје интересе. Ту се обично појављују сукоби“, закључио је Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
СПОРТ
Ђоковић има једну нову жељу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала