- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизанов џелат или „Господин посебни“ – Тирана крије одговор

© AP Photo / Andrew MedichiniЖозе Мурињо
Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Тирана ће у среду увече, од 21 час, бити поприште финалне битке за трофеј Лиге конференција у којем ће снаге одмерити Рома и Фајенорд који је на том путу елиминисао и вицешампиона Србије Партизан.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Новоформирано такмичење под називом Лига конференција несумњиво је донело добар и квалитетан фудбал, ништа слабији од оног који се игра у Лиги Европе.
Потврда за то огледа се у чињеници да ће се у финалу сударити Италијани и Холанђани, а Рома ће предвођена Жозеом Мурињом покушати да освоји први европски трофеј.
"Вучица" је до последњег степеника стигла преко Лестера, а "Господин посебни" је заплакао после великог успеха и шансе да испише историју модерног фудбала као јединог тренера који је у каријери освајао трофеје у Лиги шампиона, Лиги Европе, Купу УЕФА, па сада има прилику да колекцији пехара дода и онај из Лиге конференција.
Био би први стратег којем је то пошло за руком. Мурињо до сада има 25 трофеја у богатој ризници, па је јасно да и те како зна како се играју финала и велики мечеви, те је јасно да ће мотивисати на прави начин своје ученике.
„Волео бих да због себе да освојим трофеј, али посебно због навијача Роме који тако нешто дуго нису искусили. И због играча да направе први корак у каријери. Мање сам егоцентричан, више сам клупски човек. Неки би рекли да сам мекан“, изјавио је Мурињо.
Чињеница да је поменуо да је мање егоцентричан, посебно "боде" очи. С обзиром на то да је Жозе досад управо то био - егоцентрик. Ипак, времена и људи се мењају, па је можда то случај и са контроверзним Португалцем који је често, лукаво, знао да се трансформише у „громобран“ и да навуче на себе гнев околине и противничких навијача, како би скинуо притисак са својих фудбалера.
Успевало је. И то у више наврата. Успео је то и са Интером у финалу Лиге шампиона 2010. године када је нокаутиран фаворизовани Бајерн головима Дијега Милита (2:0).
Мурињо је имао и јасну поруку за фудбалски свет и за све оне који потцењују Лигу конференција, односно не дају превише на важности новоформираном такмичењу.
„Било је критика када је почело такмичење. Људи су гледали плеј-оф без немачких, енглеских или шпанских клубова. Међутим, имали смо прилику да видимо полуфинале са 70.000 гледалаца у Риму, пуне стадионе у Лестеру, Марсељу... Ово је такмичење је постало важно. Велики клубови морају да схвате озбиљно Лигу конференција“, закључио је Жозе Мурињо.
Ипак, јасно је да Португалцу и Роми неће бити нимало лако јер наспрам себе имају озбиљну холандску школу фудбала.
Фајенорд игра лепршав фудбал, на гол више, што је на својој кожи осетио Партизан који је у Београду примио чак пет голова (2:5), док је у реваншу првог кола нокаут фазе у Ротердаму резултат био 3:1.
У полуфиналу су Холанђани елиминисали Олимпик Марсељ и то захваљујући првом сусрету у којем су славили 3:2, док је реванш протекао без голова.
Све то само је потврда да Фајенорд зна и да се брани и да одигра тактички зрело, па је јасно да ће исход сусрет у Тирани и број голова на обе стране у великој мери зависити од начина игре Холанђана.
Да ли ће бункером и на контру покушати да угрозе Муриња и „вучицу“ или ће од првог минута кренути у јуриш, остаје да се види од 21 час.
Српски фудбалер Сергеј Милинковић Савић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
СПОРТ
Армије стоје у реду за „српског наредника“ – а председник је променио исказ
Кадети Србије - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
СПОРТ
Како су српски дечаци остварили дводеценијски сан /видео/
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
Катар 2022
Историја: У Катару суде даме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала