- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Због једног деветнаестогодишњака се верује у чуда - реч немогуће не постоји у шпанском речнику

© AP Photo / Bernat ArmangueКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
Пратите нас
Карлос Алкарас, шпански тенисер, после велике драме и четири сата и 45 минута борбе успео је да савлада сународника Алберта Рамоса Вињоласа резултатом 6:1, 6:7, 5:7, 7:6, 6:4 и то на импресиван начин спасавши и меч лопту.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Карлос Алкарас морао је изузетно да се намучи како би савладао искуснијег, али и слабијег противника Рамоса Вињоласа.
Први сет добио је експресно, а ривалу је допусти само један гем, међутим у другом сету виђен је другачији меч.
У петом гему другог сета Алкарас није искористио чак три прилике за брејк, а после тај-брејка бољи је био старији Шпанац.
Фантастичан тенис пружили су и у трећем сету, али је млади Карлос први изгубио сервис. Вратио је брејк у шестом гему, али није успео да преокрене.
Вињолас је користио пада концентрације талентованог Алкараса и поново у важном моменту дошао до брејка за предност од 2:1 у сетовима.
По два рибрејка виђено је у четвртом сету, а три сет лопте испустио је Карлос који никако у најбитнијим тренуцима није проналазио решење за рушење сународника.
Међутим, када је све деловало изгубљено шпанско чудо спасило је меч лопту!
Уследио је тај-брејк у којем је Карлос био далеко бољи и сигурнији и маестралном игром увео у пети сет.
Тамо га је чекала права драма и великих 3:0 за Вињоласа, али је онда 19-годишњак освојио можда чак и најбољи поен на турниру и након тога преокренуо и стигао до велике и важне победе.
Очекивао сам тежак меч. Много га поштујем, и због тога сам задовољан приказаним нивоом. Да сам успео да се вратим и на крају победим. Четврти сет је био заиста тежак. Спасавање меч лопти је тешко. Био сам све време у заостатку, али сам знао да ћу имати шансу. Вера ме није напуштала“, истакао је после победе Алкарас.
Млади Шпанац и даље снажно верује о свој сан о првом месту.
„Тајна успеха? Вера у себе и напоран рад. Морате да имате велике снове и циљеве и да сваког дана напорно радите за њих. Бити број један је мој сан од када сам почео да играм тенис“, закључио је Алкарас.
Шпанац у наредном колу игра против Себастијана Корде.
Уго Карабели - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
СПОРТ
Тенисер се онесвестио после меча на Ролан Гаросу – победио Руса па пронађен са нејасним огреботинама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала