- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Косачов: Расте свест о томе да се Русија не може поништити, тога је свестан и Кисинџер

© Sputnik / Александар МилачићПредседник Одбора за спољну политику Савета Федерације Русије Константин Косачов
Председник Одбора за спољну политику Савета Федерације Русије Константин Косачов - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
Пратите нас
Заменик председника Савета федерације Русије Константин Косачов изјавио је да на Западу расте критична маса која је свесна нове стварности да се Русија не може игнорисати, а камоли „поништити“. То зна и Хенри Кисининџер, искусни политичар чије мишљење се уважава и у Вашингтону и у Бриселу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„С моје тачке гледишта, у западном јавном мњењу, и као резултат тога, у политичким елитама, заиста расте критична маса која је свесна нове стварности. Прекретница је још далеко, наравно, ради се само о тенденцији у настајању. Али, чак и таква, иако не најхрабрија, поставка питања да се Русија не може игнорисати, а камоли ‘поништити’, само што није изазвала панику у Кијеву“, написао је он на свом Телеграм каналу.

По његовом мишљењу, на Западу се појављују симптоматичне изјаве, као што је, на пример, изјава бившег америчког државног секретара Хенрија Кисинџера на Светском економском форуму у Давосу о неопходности постизања компромиса Кијева и Москве, укључујући и територијално питање.
Сенатор је, такође, скренуо пажњу на оцену аустријског председника Александра ван дер Белена који сматра да је изјаве руског председника Владимира Путина требало раније пажљивије проучити.
„Свет који је концентрисан око НАТО-а исцрпео је своје могућности, јер није способан ни за шта друго осим сопствене експанзије. Он ван својих граница, с времена на време, провоцира нове ратове и сукобе. Сигуран сам да то више него одлично разуме и веома искусни Хенри Кисинџер. А, његово искуство ће неизбежно морати да послушају и условни Давос и реални Вашингтон и Брисел, као и, у овом моменту, бесмислени Кијев. Русија се не може поништити“, истакао је сенатор.
Раније је Кисинџер у Давосу још оценио да су неутрални статус Украјине и њена изградња као моста између Русије и Европе - главни циљ у тренутној кризи око те земље.

Специјална војна операција у Украјини

Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи које већ осам година малтретира и над којима врши геноцид кијевски режим“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу. Након чега су уследиле и најоштрије до сада санкције Запада против Русије.
Ситуација у Украјини била је тема ауторске емисије Љубинке Милинчић „Мој поглед на Русију“:
Руски политичар Константин Косачов - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
РУСИЈА
Косачов: Хладни рат се никад није ни завршио, а Русија није капитулирала
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
РУСИЈА
Москва: Спремни смо за наставак преговора са Кијевом, нисмо ни желели да дијалог стане
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала