- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Народни рецепти против отицања ногу

CC0 / Pixabay / Масажа стопала
Масажа стопала - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
Пратите нас
Проблем отицања ногу и накупљања вишка воде у организму, који се слива у ноге и зглобове, резултира отежавањем редовних свакодневних активности, укључујући и једноставно ходање које постаје изузетно болно.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Услед физиолошких процеса, топлоте, трудноће, различитих абнормалности и обољења и лоших животних навика може доћи до поремећаја равнотеже између односа течности у ћелијама и изван ћелија. Последично повећање количине течности изван ћелија, доводи до појаве отока на различитим деловима тела.

Спасоносни рецепти са першуном

Кашику рукама иситњеног першуновог листа, прелијте са 400 милилитара до 500 милилитара кипуће воде. Поклопите и оставите преко ноћи, најмање десет сати. Ујутро то процедите, па додајте сок од једног лимуна. Добијени чај процедите у три дела и попијте током дана.
Овај проверени стари рецепт примењујте све док оток и бол потпуно не нестану.
Све то поновите и наредног дана. Чај треба да се пије два дана заредом, а затим се прави пауза од три-четири дана.
За други рецепт потребно је опрати 60 грама свежег першуна под млазом млаке воде, а затим га ситно исецкајте. За припрему напитка можете користити и блендер. Након першуна, исцедите сок једног лимуна и при томе одстраните коштице. Затим додајте 250 милилитара воде па измиксајте све заједно.
Овако припремљен напитак конзумирајте пет дана за редом, а онда правите паузу од најмање десет дана. После тога можете опет почети пити напитак пет дана па опет пауза.
Следећи пут исецкајте корен першуна, а затим га прелијте истом количином кипуће воде. Поклопите и оставите да стоји током целе ноћи. Опет процедите, додајте лимунов сок и опет пијте трипут дневно.
Немојте додавати никакав шећер, нити мед, па чак ни стевију. Све поновите и наредног дана. Овај рецепт примењујте све док оток и бол потпуно не нестану, пренео је портал „Магазин новости“.
Лаванда - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
ДРУШТВО
Лак начин за ублажавање тескобе и напетости на природан начин
кромпир - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
ДРУШТВО
Сок од кромпира: Чувар здравља и лепоте тела
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала