- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Ако Јутјуб блокира још један брифинг МИП-а један амерички новинар или медиј - иде кући

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
Пратите нас
Ако Јутјуб блокира још један брифинг Министарства спољних послова Москва ће протерати америчког новинара или амерички медиј из Русије, изјавила је портпаролка Министарства Марија Захарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Блокирали су ми неколико брифинга. Шта смо ми урадили? Дошли смо и рекли: ’Још једном ако блокирате брифинг један амерички новинар или медиј ће морати да оде’. И то је то. Ништа из категорије: радите шта хоћете. Још један блокирани брифинг и рећи ћемо конкретно име или медиј који ће да иде кући. А имајући у виду да се тиме бави дама са пољским држављанством и узимајући у обзир пољски став можда нећемо стати само на америчким новинарима. Видећемо“, рекла је Захарова.
Она је додала и да Јутјуб не одлази из Русије јер компанија пре свега ту зарађује новац.
Подсетимо генерални директор америчке компаније Сузан Воджицки је рекла да настављају рад у Русији јер сматрају да је важно да имају могућност да Русима пласирају независне вести о конфликту у Украјини.
„Они не намеравају да оду одавде не само због тога. Они овде одлично зарађују, како можда нигде не зарађују јер за том количином количином садржаја чији су аутори наши уметници треба трагати. Рекламе, материјали, платформа – то је пре свега бизнис. И наравно бизнис повезан са њиховом западном идеологијом коју морају да проследе нашим корисницима не само с времена на време“, рекла је она.
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
РУСИЈА
Захарова: Одговорићемо на све мере САД, укључујући и оне „идиотске“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала