- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амбасада Русије Вашингтону: Престаните да распламсавате русофобну хистерију

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteДео комплекса руске амбасаде у Вашингтону
Део комплекса руске амбасаде  у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе треба да престану да користе специјализоване платформе у области контроле наоружања и непролиферације за свођење политичких рачуна и распламсавање русофобне хистерије, саопштила је руска амбасада у Вашингтону.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Саопштење руског дипломатског представништва уследило је као одговор на изјаве заменика државног секретара САД за контролу наоружања и међународне безбедности Бони Џенкинс.

„Приметили смо изјаве заменика државног секретара САД Бони Џенкинс, које су дате пред почетак консултација у оквиру Свеобухватног прегледа спровођења Резолуције Савета безбедности Уједињених нација 1540 – једног од кључних инструмената у борби против ширења оружја за масовно уништење. Поново нашу земљу неосновано називају претњом међународној безбедности. Колеге би требало да престану да користе специјализоване платформе у области контроле наоружања и непролиферације за свођење политичких рачуна и распламсавање русофобне хистерије“, наводи се у саопштењу.

Према саопштењу, управо Вашингтон својим деловањем подрива светски режим неширења оружја за масовно уништење, што потврђују докази којима располаже Министарство одбране Русије да су америчке власти створиле мрежу војно-биолошких лабораторија у Украјини.
„Позивамо америчку страну да се врати професионалном и узајамно корисном дијалогу у области непролиферације оружја за масовно уништење“, истиче се у саопштењу.
Џенкинсонова је у чланку објављеном на сајту магазина „Њузвик“ оштро критиковала Русију, приписујући јој поседовање и употребу непријављеног хемијског оружја. Према њеним речима, САД се заузврат „крећу ка томе да до септембра 2023. године униште све своје „у потпуности пријављене залихе” хемијског оружја. Како наводи, сада је овај програм у САД завршен 97 одсто, а у свету скоро 99 одсто.
Раније је заменик директора Одељења за информације и штампу Министарства иностраних послова Русије Алексеј Зајцев изјавио да Русија не намерава да користи нуклеарно оружје током специјалне војне операције у Украјини.

Специјална војна операција у Украјини

Руски председник Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Подсетимо, Министарство одбране Русије открило је да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса. На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона.
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
РУСИЈА
Москва: Никоме не претимо нуклеарним оружјем, али Вашингтону то не одговара
Члан јединице америчке војске испред знака Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
СВЕТ
Америчке биолабораторије у Украјини: човечанство је у опасности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала