- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ЛНР покренуо кривични поступак против украјинских снага због забрањених метода ратовања

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПрипадници оружаних снага Украјине у Лавовској области
Припадници оружаних снага Украјине у Лавовској области - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
Пратите нас
Министарство државне безбедности Луганске Народне Републике покренуло је кривични поступак против припадника Оружаних снага Украјине, који се терете за коришћење забрањених средстава и метода ратовања.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према подацима истраге, 11. новембра 2020. године, неидентификовани украјински војници бацили су из летелице „Лелека С-100“ на подручју села Степно у Славјаносербској области ЛНР (у том периоду – територија у непосредној близини линије разграничења) летке који подсећају на новац који се користи у промету на територији ЛНР.

„Током истраге, утврђено је да су леци били вештачки инфицирани изузетно опасним сојевима високе вируленције, у концентрацији која може да доведе до инфицирања и развоја туберколозног процеса било које локализације“, истиче се у саопштењу.

Оптуженима у поступку прети и до 20 година затвора.
Током истражних активности, утврђено је да је у извршењу овог преступа учествовало шесторо неидентификованих војника, а њихов идентитет се утврђује.
Дистрибуција заражених летака индиректно је потврђена и преко отворених интернет извора. Конкретно, на проукрајинским Телеграм каналима објављене су слике шест мушкараца (делимично у војној теренској униформи Оружаних снага Украјине) са респираторном заштитом на лицу, који су стајали на пољу поред беспилотне летелице на којој су се налазили поменути леци (аналогни заплењенима у току увиђаја места догађаја од стране истражно-оперативне групе), као и непосредан момента полетања. У опису је стајало да су фотографије настале поред Славјаносербска.
Раније је о овом случају на свом брифингу говорио и начелник руске војске за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Игор Кирилов.
Подсетимо, Министарство одбране Русије раније је открило да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса. На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона.
Члан јединице америчке војске испред знака Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2022
РУСИЈА
Русија потврдила: Украјинске биолабораторије укључене у систем Пентагона
Лабораторија - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
РУСИЈА
Испливали нови шокантни подаци: Чиме су се све бавиле америчке биолабораторије у Украјини
Члан јединице америчке војске испред знака Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
СВЕТ
Монструозне истине: Пројекат Пентагона, Сороша и Бајдена – ново светло на сукоб у Украјини
Лаборант научно-истраживачке лабораторије у Казању ради на испитивању вакцине против вируса корона - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
РУСИЈА
Руски војни микробиолог: Америка је у Украјини припремала методе биолошког рата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала