- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Књижар открио књигу из 17. века која говори о ванземаљцима

CC0 / / Књига о ванземаљцима – илустрација
Књига о ванземаљцима – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
Пратите нас
Енглески књижар Џим Спенсер на сусрету процене вредности антиквитета у Глоуцестерширу открио је књигу објављену 1698. који је написао холандски астроном Кристијан Хјyгенс (1629–1695.). Она нуди јединствен поглед на то како су људи из тог времена перципирали могућност ванземаљског живота.
Књига истражује могуће постојање ванземаљских ентитета постављајући питање зашто је Бог створио друге планете само зато да бисмо их ми гледали.
Наслов књиге гласи: „The Celestial World Discover’d: Or, Conjectures Concerning the Inhabitants, Plants and Productions of the Worlds in the Planets” (Откривање небеског света: Или претпоставке о становницима, биљкама и развоју светова на планетама”.
Многе идеје и закључци до којих Хјyгенс долази у књизи чине се помало чуднима према данашњим стандардима, али су у складу с тадашњом науком. На пример, он нагађа да интелигентни ванземаљци морају имати руке попут наших због погодности и да такође морају имати људска стопала (осим ако нису развили способност летења).
Он такође указује да ће се та бића вероватно бавити многим истим спортовима и интересима као и ми, као што су астрономија, једрење и слушање музике, али да ће такође вероватно бити погођени сиромаштвом, ратом и другим несрећама јер су и то последице науке и социјалног и технолошког напретка, преноси портал Дневно.
Очекује се да ће књига, која ће бити продата на аукцији, коштати до 4000 долара.
„Фасцинантно је помислити да је неко читао ову књигу 1698. године. Питамо се што је он морао осетити читајући ове описе живота на Јупитеру или Сатурну и загледајући се у ноћно небо”, закључује Спенсер.
Галаксија на звезданом небу - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Научници израчунали када би људи могли да дођу у контакт са ванземаљцима
Ilustracja UFO pod wodą - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Како ванземаљци могу да контактирају људе? Сигнали на које треба обратити пажњу
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала