- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Европа није хтела Русију и добила је помрачење у „граду светлости“ /видео/

© AP Photo / Christophe EnaФинале Лиге шампиона
Финале Лиге шампиона - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
Пратите нас
Европска фудбалска асоцијација (УЕФА) је под политичким притиском одузела Русији домаћинство финала Лиге шампиона, утакмицу је преселила у Париз и обрукала је све који су учествовали у томе. Утакмица Реал Мадрида и Ливерпула остаће упамћена као једно од црних дана за фудбал због катастрофалне организације која је доведена на ниво аматеризма.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Не само да је УЕФА пре неколико година укинула чувени термин од 20.45 и пребацила га за 21.00 већ је овогодишње финале почело са више од пола сата закашњења због скандалозно лоше организације догађаја.
А све је требало да буде много другачије – Санкт Петербург је одавно изабран као домаћин, све је било спремно месецима уназад да тај руски град буде домаћин завршне смотре елитног фудбалског такмичења, али...
Оно је, кроз режију УЕФА, сведено на ниво аматеризма, а само пребацивање догађаја у Париз, у моменту док се одржава Ролан Гарос и где су већ на делу велике гужве и проблеми у функционисању представља одлуку која ће се памтити и проучавати као пример како не треба.
Финале Лиге шампиона је каснило више од пола сата и то је објављено свега неколико минута пре заказаног почетка у 21.00, иако је већ у 19.00 било јасно да сви заинтересовани навијачи Ливерпула не могу да уђу на стадион.
Било их је ту и оних са картама и оних без, систем је функционисао катастрофално и није на време одвајао једне од других па је дошло до нестварних призора за једно финале овако великог такмичења и један град какав је Париз.
„На улазу, 25 минута смо ту и нико нас не пушта унутра. Ужасан третман према навијачима који показују невероватан ниво стрпљења“, навео је навијач Ливерпула Џон Бишоп.
За разлику од „стрпљивих“ било је и оних других који су прескакали ограде и правили још већи хаос.
А они са картама уместо уласка на стадион добили су бибер спреј од француске полиције.
Међу њима се нашао и брат фудбалера Ливерпула Џоела Матипа, који је морао да побегне из околине стадиона јер је трудној супрузи позлило.
„Организација око и на стадиону је далеко од нивоа финала Лиге шампиона! Користити сузавац у околини деце и навијача који немају везе са тим је катастрофална!“, рекао је Марвин Матип.
Са хаосом се сусрео и Рафаел Надал, један од најбољих тенисера свих времена који је морао да се бори за пролаз до трибина.
Утакмица је одлагана три пута, каснила је више од пола сата, почела је у фамозних 21.36 и због свега је створена огромна нервоза која је утицала и на фудбалере – два пута су морали да излазе на терен на загревање, а сасвим је јасно да је у мечевима оваквог набоја и једна искра довољна за ремећење фокуса.
Али, Европа није желела Русију – и зато је добила потпуни хаос и помрачење у „граду светлости“, уз навијачке звиждуке химни Лиге шампиона, што је свим силама желела да избегне.
Ипак, од карме се не може побећи.
Карим Бензема и Винисијус јуниор - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
СПОРТ
Један гол и „хиљаду“ одбрана – Реал савладао и Ливерпул за 14. титулу првака Европе!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала