- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шампион то није заслужио: Звиждуци Новаку парали небо у Паризу

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
Пратите нас
У Паризу се дешавају чудне ствари. Публика је (делимично) звиждала Новаку Ђоковићу пред дуел са Дијегом Шварцманом. Ако тако нешто можемо да очекујемо да видимо на Вимблдону или УС Опену, то није случај на Ролан Гаросу. Такође, Новакове реакције показују поново да постоји нешто између њега и публике.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Не може се рећи да су са трибина долазили само звиждуци, било је и аплауза, али је многима запала за око та негативна енергија која се усмерила ка најбољем на свету. Све то посебно чуди с обзиром на чињеницу да су Французи често били наклоњени српском тенисеру.
Можда део звиждука може да се оправда чињеницом да Дијего Шварцман има доста навијача из Аргентине који су јако бучни и агресивни, али је Новак и на прошлом дуелу, против Аљажа Бедена, добио звиждуке после прослављања поена.
Данас је добио звиждуке чак пре него што је ударио лоптицу рекетом и то је нешто необјашњиво. Подсетимо, ради се о човеку који је актуелни шампион Грен слема на шљаци.
Ради се о Новаку који није рекао ниједну лошу реч о Ролан Гаросу.
После тих почетних звиждука било их је и током меча као када је Новак био у разговору са судијом око тога који траг лоптице треба да гледа, а после једног поена је држао руку на уху и гестикулирао ка трибинама.
Јасно је да нешто није у реду, само се још не зна тачно шта.
Све споменуто засметало је новинару Еуроспорта, Шпанцу Алексу Коречи.
Не свиђа ми се ово. То је Новак Ђоковић. Дао нам је толико тога. Или подржите обојицу или уживајте у мечу. Мрзим када не покажу поштовање према играчима или им звижде“, рекао је Кореча.
Ни његовој колегиници Ализ Лим се није свидела реакција париске публике.
Мислим да се трибина чују звиждуци и навијање. И, не, ни мени се не свиђа. Дајте, то је светски број један, имајте поштовања", рекла је Лим.
Поред свега наведеног, организатори Ролан Гароса ставили су по други пут Ђоковићана терен „Сузан Ленглен“, а не на централни „Филип Шатрије“ што би приличило мечу који игра актуелни шампион јединог Грен слема на шљаци.
Ако смо ишта научили претходних година, онда је то да Новак у оваквим ситуацијама покаже инат и крене да игра свој најбољи тенис, па је слично било и против Шварцмана. Резултат првог сета био је 6:1.
Видећемо да ли ће све ово додатно мотивисати Ђоковића у наставку турнира. Посебно ако дође до дуела са Рафаелом Надалом на „његовом“ Ролан Гаросу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
СПОРТ
Уместо Новака Алкарас – како је Париз дочекао шампиона?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала