- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Учио је од Новака и шокирао његовог ривала из претходног финала Ролан Гароса!

© AP Photo / Jean-Francois BadiasХолгер Руне
Холгер Руне - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
Пратите нас
Холгер Руне, млади дански тенисер, приредио је спектакл на Ролан Гаросу савладавши Стефаноса Циципаса, прошлогодишњег финалисту у осмини финала са 3:1 у сетовима – 7:5, 3:6, 6:3, 6:4.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Руне ће се у наредном колу састати са Норвежанином Каспером Рудом који је претходно победио Хурберта Хуркача.
Руне је тренутно 40. на АТП листи, успео је да савлада десетоструко боље пласираног Циципаса који се прошле сезоне нашао на корак од титуле на Ролан Гаросу, али је Новак Ђоковић после велике борбе направио преокрет и славио са 3:2.
Циципас није успео да стигне до прилике да се поново бори за титулу – спречио га је 19-годишњи Руне, дечак који је прошле године одушевио тениски свет причом о томе како је стигао до прилике да тренира са Ђоковићем.
„Да будем искрен, писао сам му на Инстаграму. Питао сам га да ли ће бити у Монаку пошто сам видео да неће учествовати на Мастерсу у Мајамију. Одговорио ми је да хоће и позвао ме да тренирамо“, открио је Руне за „ТВ 2 Спорт“.
Добру релацију са Ђоковићем Руне је демонстрирао и одлуком да заигра на недавном турниру у Београду.
„Много сам научио од Новака! Начин на који он може да помера свог противника по терену је импресиван. Мораш да трчиш бар метар, два на стране када играш против њега и то је много више него у односу на друге играче. Мораш да имаш надљудске физичке моћи да би могао да играш против њега. Његова прецизност је запањујућа. Новак је за мене комплетан као спортиста и тенисер, веома је инспиришуће делити терен са њим, како на тренингу тако и у званичном мечу“, навео је Руне.
Сада се Руне налази у истој фази такмичења као и Ђоковић на Ролан Гаросу – Новак ће играти против великог ривала Рафаела Надала у четвртфиналу, док ће Данац имати за противника Норвежанина – Каспера Руда.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
СПОРТ
Знак питања над одлуком о мечу Ђоковића и Надала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала