- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Нема објективних услова за банкрот Русије, новца има

© Sputnik / Мария ДевахинаПодизање новца са банкомата
Подизање новца са банкомата - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
Пратите нас
Нема никаквих објективних разлога за проглашавање банкрота Русије, она има и новца и спремност да га плати, саопштио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Наш став је добро познат: не може бити објективних разлога за банкрот. Новца има и постоји спремност да се дугови плате – било у рубљама или према моделу који би могао бити погоднији за власнике хартија“, одговорио је Песков на питање да ли ће власници западних еврообвезница пристати на нови модел плаћања који је сличан систему плаћања гаса, или ће радије одустати након истека грејс периода.
Он је додао и да се пракса плаћања руског гаса у рубљама показала погодном и за продавце и за купце, па би се овај принцип могао искористити и у случају са исплатом еврообвезница.
Подсетимо, САД су увеле санкције Русију којим се америчким банкама забрањује учешће у куповини државних обвезница деноминованих у рубљама на примарним тржиштима. Америчке зајмодавце то, међутим, не спречава да руски суверени дуг купују на секундарним тржиштима.
Министарка финансија САД Џанет Јелен је изјавила да САД, највероватније, неће продужити лиценцу којом би се дозволило Русији да у условима санкција сервисира дуг у доларима.
Новчанице од 100 долара и једна рубља - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2022
РУСИЈА
Русија нашла начин да плати спољни дуг у рубљама без објаве дефолта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала