- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски министар: Москва ће плаћати државни дуг по моделу отплате гаса у рубљама

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаРуске еврообвезнице
Руске еврообвезнице - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
Пратите нас
Русија ће вршити обрачуне са руским еврообвезницама помоћу механизма сличном шеми отплате руског гаса у рубљама. За то ће страни инвеститори морати да отворе рачуне у страној валути и рубљама у руској банци, пише лист „Ведомости“ позивајући се на руског министра финансија Антона Силуанова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Како иде плаћање гаса у рубљама: књиже нам се девизе, овде се оне мењају за рубље по налогу (купца гаса) и на тај начин долази до обрачунавања. Механизам обрачуна еврообвезница ће деловати на исти начин, само у другом смеру“, рекао је Силуанов.
Министар финансија је прецизирао да ће помоћу овог механизма бити могуће плаћање заобилазећи западну финансијску инфраструктуру. Плаћања ће се вршити преко Националног депозита за обрачун.
Министарство финансија САД је 24. маја саопштило да не намерава да обнови лиценцу Русије за сервисирање спољног дуга у доларима. Руски Министарство финансија је са своје стране упозорило да одлука америчких власти, пре свега, задире у права страних инвеститора и подрива поверење у финансијску инфраструктуру Запада.
Новчанице од 100 долара и једна рубља - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2022
РУСИЈА
Русија нашла начин да плати спољни дуг у рубљама без објаве дефолта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала