- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Тајван тврди: Ескадрила од 30 кинеских ратних авиона ушла у нашу зону противваздушне одбране

© Chinese Ministry of National DefenseКинески ловци J-16
Кинески ловци J-16  - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
Пратите нас
Тајван, који Кина сматра делом своје територије, саопштио је да је у њихов ваздушни простор ушло 30 ратних кинеских авиона.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Авиони тајванског ратног ваздухопловства кренули су да пресретну око 30 кинеских војних авиона док су улазили у зону противваздушне одбране острва, известиле су у понедељак власти у Тајпеју.
Тајванско министарство одбране наводи да су 22 од тих авиона били борбени авиони, а да су преостали авиони били авиони за електронско ратовање, рана упозорења и противподморнички авиони.
Ескадрила кинеског ваздухопловства приближила се острву Пратас под контролом Тајвана у северном делу Јужног кинеског мора.
Иако се налази око 450 километара од самог Тајвана, острво и воде које га окружују део су републичке такозване зоне за идентификацију противваздушне одбране и не треба их мешати са ужим ваздушним простором републике, преноси РТ.
Осим што су послали своје борбене авионе у то подручје, Тајпеј је активирао и своју противракетну одбрану, која је надгледала ескадрилу.
Тајвански војни званичници описали су инцидент као највећи те врсте од 23. јануара, када је 39 кинеских авиона ушло у зону противваздушне одбране Тајвана.
Пекинг још није коментарисао најновији инцидент. Раније је кинеска влада описивала сличне догађаје ​​као вежбе које имају за циљ заштиту суверенитета земље.
Војска на Тајвану - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
СВЕТ
Уље на ватру: Америка хоће преко Тајвана да уздрма Кину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала