- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Покорио је Европу и поручио: „Стиснућу зубе, за Србију нема умора“

© Sputnik / Радоје ПантовићФилип Костић
Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
Пратите нас
За репрезентативце Србије реч умор не постоји, а најбољи и најсвежији пример свакако је Филип Костић који је са Ајнтрахтом освојио Лигу Европе и ставио се на располагању селектору Драгану Стојковићу за утакмице Лиге нације.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Нема одмора у савременом фудбалу. Чак четири утакмице за свега десет дана одиграће Пиксијеви Орлови, а Филип Костић и Саша Лукић стандардни репрезентативци поручују из Старе Пазове да нема умора када је Србија у питању.
„Стиснућу зубе и пружити максимум у наредне четири утакмице, а онда идем на заслужени одмор“, изјавио је српски фудбалер Филип Костић уочи старта Лиге нација.
Србија на старту Лиге нација у четвртак од 20.45 дочекује Норвешку, три дана касније на стадиону „Рајко Митић“ следи дуел са Словенијом, а потом два гостовања – у Стокхолму против Шведске 9. јуна и у Љубљани са Словенијом 12. јуна.
„Ово је добра прилика да још више уиграмо све линије тима и да селектор пронађе идеалних 11 за мечеве на Светском првенству против Бразила, Камеруна и Швајцарске. Норвешку познајемо из оног баража за Европско првенство, знамо шта су им мане и врлине, неће нам бити нимало лако. Једно је сигурно, Србија неће одустати од нападачког фудбала, а мој главни задатак биће да 'храним' лоптама наше најистуреније играче“, рекао је Костић на конференцији за медије у Старој Пазови и додао:
„Допада ми се та улога јер и у клубу играмо у сличној формацији. Ово је била моја најуспешнија сезона у каријери, јако тешка и напорна, али се исплатило“.
Костић је са немачким Ајнтрахтом освојио Лигу Европе и изабран је за најбољег играча поменутог такмичења.
„Уз адекватан рад и добру атмосферу, резултат дође сам по себи. Био сам у Крагујевцу и пратио утакмицу Радничког у баражу за Суперлигу, волим тај клуб јер ми је много пружио на почетку каријере. Нисам задовољан како су одиграли, али је најважније да су остали у елитном рангу. Што се тиче расположења јавности, осећа се да смо играма и квалификацијама и пласманом на Светско првенство вратили веру у српску репрезентацију. Публика је јако важан фактор у борби за бодове и позивам их да нас подрже у мечевима против Норвешке и Словеније“, поручио је Костић.
Фантастичну сезону имао је и Саша Лукић, један од најбољих фудбалера Торина.
„Једва смо чекали да се окупимо, пошто у последњих годину дана влада сјајна атмосфера у репрезентацији свима нам је задовољство да носимо дрес са државним грбом. Лига нација је озбиљно такмичење и идемо на прво место. Србија мора да поставља себи високе циљеве и да показује што лепши фудбал. Даћемо све од себе да одиграмо што боље. Норвешка је озбиљна репрезентација, победили смо их на њиховом терену у баражу за Европско првенство, имају сјајне појединце о којима не треба трошити реци. Ипак, све зависи од нас, ми се питамо шта ће бити на терену, као што је било и током квалификација за Светско првенство. Морамо да се фокусирамо на ово што нас очекује у Лиги нација и да наставимо да градимо позитивну атмосферу унутар и око репрезентације. Ова генерација је свесна да може да направи нешто велико у Катару”, поручио је Лукић", закључио је Лукић.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
СПОРТ
Пикси за Спутњик: Српски дечаци су мали хероји!
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
СПОРТ
Пикси решио „мистерију Влаховић“ и поручио: Хоћемо прво место у Лиги нација
Орлићи - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
СПОРТ
Проклетство се поновило после 24 године – поново Мијатовић, поново пречка и Холанђани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала