- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Виландерова анализа: Очекујем шах партију између Новака и Рафе

© FILIPPO MONTEFORTEНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић и Рафаел Надал вечерас од 20 часова и 45 минута играју меч четвртфинала Ролан Гароса, а очекивања пред дуел пружио је бивши тенисер Матс Виландер. И истакао је да пре очекује партију шаха, него физички обрачун.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Виландер мисли да ће се искусни вукови надмудривати све до момента када један од њих не буде стекао предност, а да ће у том моменту онај у потчињеној позицији преузети иницијативу и пробати да на физички начин, снажним ударцима, успе да преокрене ситуацију.
„Не очекујем чисту физичку борбу. Пре очекујем партију шаха где ће обојица пробати да се ставе у бољу позицију. Почетак физичког аспекта може само да буде план Б, а увешће га онај ко буде у заостатку“, рекао је Виландер.
Некадашњи шведски тенисер, данас новинар, додао је да не очекује да ће сам термин имати неки велики утицај на коначни исход.
Виландер се до сада често показао као критичар Новакове игре, али и понашања ван терена, али пред овај четвртфинални сусрет истиче да је Новак у доброј форми.
„Новак делује невероватно снажно. Одлучан је. Креће се на врхунски начин, игра јако агресивно и често се одлучује за дроп-шотове у правом моменту. Мислим да ће Рафа имати правог противника у Новаку који је екстремно мотивисан“, рекао је Виландер.
Направио је Виландер поређење овог дуела са прошлогодишњим полуфиналом.
„Невероватно сам узбуђен због овог дуела јер се сећам меча од прошле године. Тада сам га назвао можда и најважнијим дуелом у историји тениса јер је победник имао највеће шансе да дође до 20. Грен слема“, рекао је Виландер.
Тренутно стање на вечној листи је такво да Рафаел Надал има 21 освојен Грен слем, а прате га Ђоковић и Роџер Федерер са по 20.
Виландер је поентирао чињеницом да треба да будемо захвални за овакав сусрет титана зато што је питање колико ће их још бити на великим турнирима.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
СПОРТ
Легенда стала уз Србина: „Не звиждите Новаку, не долазите ако вам се не свиђа“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала