- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанац се жали због Надала – Ђоковић објаснио како функционишу ствари

© AP Photo / Michel EulerНовак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021. - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
Пратите нас
Бившем шпанском тенисеру Карлосу Моји засметало је што организатори Ролан Гароса нису изашли у сусрет његовом сународнику Рафаелу Надалу који је желео да четвртфинални окршај са Новаком Ђоковићем буде одигран у дневном термину. С друге стране, светски број један је кратко и јасно објаснио како функционишу ствари.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Новак Ђоковић и Рафаел Надал - очи у очи 59. пут! Вероватно највеће четвртфинале и најважнији меч у досадашњој тениској историји.
Надал има једну Гренд слем титулу више - 21-20, али Ноле води у међусобном скору 30-28, има више Мастерс трофеја 38-36.
Због тога је јасно да је улог вечерас од 20.45 огроман, али је прашину подигла сатница поменутог двобоја двојице великих ривала која су заједно са Роџером Федерером подигли толико високо лествицу и исписали историју белог спорта.
Завапио је Рафа да више воли дневни термин, јер је његова омиљена подлога шљака потпуно другачија ноћу.
„Не волим да играм ноћу на шљаци, то је врло јасно. Влага је висока и мења се драстично одскок лопте. Услови су радикално другачији и теже је играти, посебно уколико је хладно. Сви ти фактори и те како утичу на начин игре“, поручио је Надал.
Али, организатори на челу са директорком другог календарског Гренд слема Амели Морезмо нису услишили његове речи.
То је засметало бившем шпанском тенисеру Карлосу Моји који сматра да би велики шампион Надал морао да буде испоштован, пре свега због чињенице да је рекордних 13 пута подизао најважнији пехар у „граду светлости“.
„Рафал Надал је 13 пута био шампион у Паризу. Ако он има захтев, требало би да га послушате. Али, у питању је бизнис, ми то разумемо“, поручио је Моја, алудирајући да је вечерњи термин далеко атрактивнији због ТВ права.
Огласио се нешто касније путем друштвених мрежа и Новак Ђоковић који је кратко и јасно дефинисао срж читавог проблема око сатнице.
„Као врхунски тенисери ми можемо да имамо захтеве, али они не морају увек да буду прихваћени. Директор турнира заједно са ТВ емитерима на крају дана одлучује. Знате, ТВ на крају одлучује да ли ће ваш меч бити дневни или ноћни“, прихватио је сурову реалност велики шампион Новак.
Ђоковић је према светским кладионицама апсолутни фаворит против Надала. Победа на Србина плаћа се квотом 1,45 док је на Надала 2.75.
Ипак, потценити бика са Мајорке било би самоубилачки и свестан је врло добро тога Новак Ђоковић који на Ролан Гаросу има скор од две победе и шест пораза против великог ривала Рафаела Надала.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
СПОРТ
Румунка је направила скандал, а Американац дигао глас: „Замислите да је то урадио Новак...“ /видео/
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
СПОРТ
Потпуни шок у Паризу – Чилић елиминисао Медведева!
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
СПОРТ
Знак питања над одлуком о мечу Ђоковића и Надала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала