- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Разјашњено: Францускиња открила зашто су Ђоковић и Надал играли увече – „Не видим проблем“

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић и Рафаел Надал Ролан Гарос
Новак Ђоковић и Рафаел Надал Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
Пратите нас
Велика узбуна подигла се око термина меча који су играли Новак Ђоковић и Рафаел Надал у четвртфиналу Ролан Гароса, а Амели Морезмо, директорка турнира, покушала је да објасни због чега је великанима додељен вечерњи термин. Францускиња је чак и признала да мушки мечеви привлаче више пажње, а та изјава се сигурно неће допасти тенисеркама.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Иако је можда вечерњи термин када је већина људи код куће идеалан термин да се гледа епски меч Ђоковића и Надала, много је чињеница који указују на проблем.
Најпре, као да није узето у обзир да се ниједан меч двојице великана није завршио експресно и самим тим се није претпоставило да би играчи могли да буду на терену до касно у ноћ, што се и догодило јер су меч завршили око пола два ујутру.
Поводом полемике о термину огласила се и Амели Морезмо, директорка Ролан Гароса, која је тек дошла на ту позицију и још увек делује несигурно у таквој врсти улоге.
„Много се прича о тим вечерњим терминима и ствари нису тако једноставне. Учим још увек доста о самом програму. Говоримо себи да је остало само десет мечева да се смести, па онда имате дуел великих звезда као што су Ђоковић и Надал, па је сада Рафа забринут за опоравак, јер опет игра у петак. Мораћемо да поразговарамо о свему томе када се турнир заврши“, почела је Морезмо.
Иако су се гледаоци жалили да у два ујутру нису могли да се врати кући јер није било превоза и такси је био прескуп, славна Францускиња добила је како тврди другачије коментаре.
„Из угла публике, не видим никакав проблем. Стадиони су пуни и увече, нисам видела да много људи одлази. Добила сам и добре критике од гледалаца који су били срећни што могу да дођу кући после свог посла и да уживају у тенису“, навела је Морезмо.
Бивша тенисерка потом се осврнула на женске мечеве и истакла речи које се неће допасти тенисеркама које су заиста приређивале спектакуларне мечеве.
„Као жена и некадашња тенисерка морам да кажем јавно да мечеви мушкараца привлаче већу пажњу публике. Од почетка турнира сам покушавала да пронађем женски меч који би био централни дуел дана. Било је ту неколико параметара које је требало испунити, размишљали смо о томе, али нисмо успели да пронађемо прави меч. Није било тако једноставно наћи решење, посебно у првој недељи“, рекла је Морезмо.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
СПОРТ
Ко је и шта желео да чује у Паризу?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала