- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Грмљавински пљускови и освежење: Када нас очекује промена времена

© Tanjug / Јарослав ПапОлујни облаци над Новим Садом.
Олујни облаци над Новим Садом. - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
Пратите нас
У Србији ће све до понедељка бити претежно сунчано и топло, али уз појаву локалних пљускова, посебно у планинским областима. Према најавама прогностичара Марка Чубрила, почетком следеће недеље уследиће освежење.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Чубрило наводи да се нестабилно време очекује око уторка, 7. јуна, и да тренутно нема назнака да ће до средине месеца доћи до јачег отопљења.
„До наредног понедељка претежно сунчано и топло, али не и сасвим стабилно време. Како ће се северније од нас кретати влажан и нестабилан ваздух над нашим делом Европе атмосфера ће бити у стању латентне нестабилности тако да уз високе температуре и висок удео влаге у ваздуху сваки дан треба очекивати локалну појаву грмљавинских пљускова“, навео је Чубрило на Фејсбуку.
Он је напоменуо да није могуће унапред предвидети просторни распоред тих нестабилности, додајући да би оне најчешће требало да буду над брдско-планинским делом региона као и његовом северу и западу где би у ноћи између петка и суботе могло бити и нешто израженијих грмљавинских пљускова и локалних непогода.
Температуре ће бити у даљем, мањем, порасту и за викенд би максимуми требало да се крећу од 26 до 32 степена Целзијуса, што је изнад просека за овај део године. Ветар ће углавном бити слаб, западни и северозападни и само ће у зони нестабилности на кратко бити јак.
„Око 6. јуна стоји сигнал за могуће развијање висинског циклона над нашим делом Европе који би затим у наредним данима уз чешће и јаче грмљавинске пљускове донео и локалне непогоде као и освежење“, навео је Чубрило.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала