- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пантер – Партизанова срећа и несрећа

Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
Пратите нас
Финиш је сезоне, а ако се ишта може рећи за Партизан Жељка Обрадовића онда је то да много зависи од игре и расположења Кевина Пантера. Далеко од тога да не он једини фактор, али је најважнији. Када Американац бриљира обично се то пренесе на Парни ваљак до победе, али када он стане... Тада настају проблеми.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Када је Жељко Обрадовић стигао на клупу Партизана било је јасно да је уследила велика еуфорија код навијача црно-белих. Чекало се прво појачање протеклог лета и избор је пао на Кевина Пантера.
Еуфорија је код већег дела навијача постала још већа, да је Американац прави избор, док је било и оних који су прогнозирали да ће Партизан „личити на Шакотину Звезду, даш лопту Пантеру и он све решава“. На крају, истина је негде између.
Пантер је одиграо неке сјајне партије, као када је срушио Хувентуд у Београду или када је убацио 30 поена Будућности у мајсторици. Тако је и синоћ у финалној серији између Партизана и Црвене звезде (тренутно црвено-бели воде 2:1) када је завршио дуел са 22 поена, индексом корисности 34 и кључном погођеном тројком која је спасила црно-беле и оставила их у трци.
Нема сумње да Обрадовић има највише поверења у Пантера од свих играча, зна да је искусан, да може да помогне и младима да се развију на прави начин, тако да црно-бели имају свог „генерала на паркету“.
Међутим... Шта се дешава када Пантер „стане“. Или – када противнички тим зна како да га заустави.
Још од Купа Радивоја Кораћа у Нишу постало је јасно да црвено-бели имају начин да зауставе најбољег играча Партизана. Екипа Дејана Радоњића је изузетно висока, много је ту меса и мишића, као и квалитетних одбрамбених карактеристика.
Радоњић се кроз године избрусио као врхунски дефанзивни стратег, па тако умеће користи бранећи Пантера на више различитих начина. Често се на главном шутеру Партизана мењају Бранко Лазић и Остин Холинс који су вероватно, уз Алексу Аврамовића, најбољи дефанзивци АБА у лиги.
Зато је рецимо Пантер у прве две утакмице финалне серије убацио 15 поена у првој (али је Партизан док је он био на паркету био на минус 10 поена) односно девет поена у другој утакмици (шут 0/2 за два и 1/3 за три поена). Ту можемо тражити један од главних разлога пораза црно-белих у прва два меча.
Чим је у трећој утакмици стигао до 22 поена уз солидан шут (5/6 за два и 2/6 за три), Партизан је славио.
Тенденције данашње, посебно НБА кошарке, су такве да тимови све више имају изражену једну звезду која често решава најважније утакмице, али питање је да ли су црно-бели превише везани за Пантерову игру?
Рецимо, однос у асистенцијама у првој утакмици финалне серије био је невероватних 24:8 на страни црвено-белих! У другом мечу Звезда је опет била боља у додавањима – 20:16, док је Партизан у трећој утакмици подигао ниво тимске игре и био бољи у овом сегменту са 19:17.
Често се стиче утисак да Пантер сам решава нападе, што због стила игре што због организације напада његовог тима, а када он није у главној улози онда га на сличан начин замене Аврамовић, Ледеј, а у последњих неколико утакмица и Мур.
Пантер је Партизанова и срећа и несрећа ове сезоне. Питање је само чега ће на крају бити више.
Убрзо ћемо сазнати.
Дуел Партизан - Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
СПОРТ
Партизан је и даље у игри – победа над Звездом за продужетак финала!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала