- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надалови блефови

© AP Photo / Christophe EnaРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
Пратите нас
Рафаел Надал, освајач највећег броја Грен слем трофеја у тенису, убедљиво је савладао Новака Ђоковића, најбољег тенисера света у мечу четвртфинала Ролан Гароса – иако је био далеко од фаворита.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Најмеродавнији у том сектору, креатори кладионичарских квота, који никада не иду против себе, Ђоковића су промовисали у фаворита и имали су добре разлоге за то.
Ђоковић је подигао форму од почетка сезоне на шљаци, крунисао је све титулом у Риму и намеравао је да на Ролан Гаросу покаже своју најбољу игру.
Али, у томе није успео и није сасвим сигурно да је само он крив за то, иако је јасно да није одиграо како најбоље уме.
Надалове тениске вештине су биле на врхунском нивоу и јасно је да је Шпанац заслужено победио.
Међутим...
Увертира у дуел била је какву никада нисмо видели и имала је два чина.
У првом, Надал је у претходних неколико недеља, можда као ниједан тенисер досад, говорио о свом здравственом стању које јесте озбиљно, бар према званичној дијагнози, али није баш обичај да играчи толико инсистирају на томе.
„Ја нисам повређен, ја сам играч који живи са повредом. Из дана у дан је тешко, искрено. Тешко ми је понекад да прихватим ову ситуацију. И даље сањам о наступу на Ролан Гаросу“, рекао је Надал после пораза од Дениса Шаповалова у Риму.
Ђоковић је био јасан по питању Надаловог здравственог стања и своје мишљење је изнео у ледено мирном тону.
„Није први пут да он може да заигра неколико дана пошто је објављено да је повређен и да од тога да једва хода дође до стопроцентне форме“, рекао је Ђоковић.
Надалова повреда је била тема из дана у дан, више него било шта у свету тениса – све док није објављен термин сусрета са Ђоковићем у четвртфиналу Ролан Гароса.
Телевизијски системи су видели прилику за велику зараду у „прајм тајм термину“ од 20.45, што је готово извесно носило са собом опцију да се меч „пресели“ и у други дан.
Шљака као подлога другачије функционише по дану и по ноћи – и опет је о томе говорила Надалова страна.
„Не волим да играм ноћу на шљаци, то је врло јасно. Влага је висока и мења се драстично одскок лопте. Услови су радикално другачији и теже је играти, посебно уколико је хладно. Сви ти фактори и те како утичу на начин игре“, поручио је Надал.
Речи није штедио ни његов тренер Карлос Моја.
„Рафал Надал је 13 пута био шампион у Паризу. Ако он има захтев, требало би да га послушате. Али, у питању је бизнис, ми то разумемо“, поручио је Моја, алудирајући да је вечерњи термин далеко атрактивнији због ТВ права.
Новак Ђоковић, са друге стране, није улазио у дискусију те врсте иако му је била наметана па је морао да говори и о томе.
„Као врхунски тенисери ми можемо да имамо захтеве, али они не морају увек да буду прихваћени. Директор турнира заједно са ТВ емитерима на крају дана одлучује. Знате, ТВ на крају одлучује да ли ће ваш меч бити дневни или ноћни“, прихватио је сурову реалност велики шампион Новак.
На крају, како је рекао легендарни руски тенисер Јевгениј Кафељников, коме није било јасно зашто је о термину више говорила Надалова страна.
„Да будем искрен, не знам зашто су сви мислили да вечерњи меч одговара Ђоковићу. Мени се чинило супротно, мислим да је вече помогло Надалу – публика, хладнији услови, а лопта је одскакала онако како одговара Рафи, одскок је био спорији и тачно у зони у којој он жели да удара. Узевши у обзир Новаков тренутни начин игре, дефинитивно би волео да су бржи услови, као што је током дана. Тада лопта брже путује кроз ваздух. Успевао је и сада да прави директне поене, да помера Надала, али су тешки услови били такви да није успео до краја да искористи своју игру“, рекао је Кафељников.
На све то, поред блефове које је морао да слуша и да коментарише, Ђоковић је морао да слуша и безобразлук Надалових навијача, који су се понашали као на фудбалској утакмици, потпуно непримерено за тениски меч, нарочито великих шампиона.
Нажалост, Ђоковић је поклекао пред свим тиме, али – има дана за мегдана.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
СПОРТ
Двомесечни обрачун – и ко ту „купи кајмак“?
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
СПОРТ
Легендарни Американац бесан на Надала:„Одузмите му поен, ово је смејурија“
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
СПОРТ
Епски поени Новака и Рафе –„Ишао сам и да трчим, а они још играју гем“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала