- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лидер „Ноћних вукова“: За нас су ‘рат’ и ‘победа’ синоними /видео/

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаАлександар Залдастанов Хирург
Александар Залдастанов Хирург - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2022
Пратите нас
Александар Залдастанов Хирург, председник сверуског мото-клуба „Ноћни вукови“ изјавио је да је специјална операција у Украјини део „паклене борбе“ између Русије и Запада, и додао да су за Русију „рат“ и „победа“ синоними.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Рат никада никоме није добра донео, али је Русији враћао право на постојање. Управо због тога су за нас речи ‘рат’ и ‘победа’ синоними“, оценио је Хирург.
Према његовим речима, данас се између Русије и Запада води рат, између осталог и за веру.

„Сви ратови у Русији вођени су против сила таме и подземља. Још једном смо се упустили у ту борбу. То је паклена борба у ком су непријатељи употребили све ресурсе. Али, шта год чинили – победа је наша! Непријатељ ће бити уништен“, закључио је Залдастанов.

Он је, претходно, честитао верницима празник Вазнесења Христовог - Спасовдан, пожелео „јединство целом руском свету“ и добро здравље руском председнику Владимиру Путину – „кормилару, вођи са којим ће победа бити остварена“.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Учесници мото-клуба Ноћни вукови - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
РУСИЈА
Лидер „Ноћних вукова“: Русија сада спасава свет од катастрофе
Слободан Башић, припадник „Ноћних вукова“ и ветеран 63. Падобранске бригаде, са иконом убијеног руског војника Евгенија Родионова - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2021
„Ноћни вукови“ доносе икону погинулог руског војника у цркву у Косовској Митровици /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала